Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nevrijeme

U Gorici padala tuča, u Zagrebu se drvo srušilo na kuću

Zagreb: U Škrlčevoj ulici nevrijeme srušilo stablo na obližnju kuću
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/12
Autori: Vecernji.hr, Hina
28.06.2017.
u 22:00

Stigla je nova promjena vremena. Ako imate sliku ili video nevremena, pošaljite ih na javi@vecernji.net.

Snažno nevrijeme pogodilo je danas neke dijelove Hrvatske. Među njima je i Velika Gorica, gdje je pao led.

Jaka tuča pogodila je grad u 14.50 sati, a na području Kurilovca bila je čak veličine oraha, piše Cityportal.hr. Jak vjetar lomio je grane drveća i suncobrane po terasama goričkih kafića, a vremenska nepogoda smirila se nakon 20 minuta.

 

Jako nevrijeme koje je oko 15 sati pogodilo velikogoričko područje bilo je praćeno i pijavicom, što je potvrdio muškarac koji je svjedočio trganju Panadićevog balona kod sportske dvorane.

- Siguran sam da je to bila pijavica jer jak vjetar nešto tako ne može učiniti. Znam da je investitor angažirao posebne stručnjake iz Rumunjske koji su postavljali sam balon i garantirali su da može izdržati jak vjetar - ispričao je.

 

Kratkotrajno nevrijeme zahvatilo je i Zagreb. Rezultat: veliko stablo u Škrlčevoj ulici koje se srušilo na obližnju kuću. Policija je na neko vrijeme zatvorila ulicu za promet dok vatrogasna ekipa nije raščistila cestu i sasjekla stablo u komade.

Zagreb: U Škrlčevoj ulici nevrijeme srušilo stablo na obližnju kuću
1/12

U zagrebačkoj Velikoj Kosnici jak je vjetar uništio dio staklenika, ali povrće nije stradalo. U Sisku je također bilo tuče, kiše i grmljavine, pišu 24 sata.

Olujni vjetar u Sisku i Popovači rušio je stabla i napravio materijalnu štetu. Vjetar je napravio štetu i u krugu Neuropsihijatrijske bolnice, a osim drveća stradao je i limeni krov ambulante.

Zagreb: U Škrlčevoj ulici nevrijeme srušilo stablo na obližnju kuću
1/18

Jak vjetar i obilna kiša oko 18,30 sati kratkotrajno su pogodili područje Požege i susjedne općine Jakšić, pri čemu su stradala brojna stabla i krovovi obiteljskih kuća, te zid na kaznionici u Požegi.

"Vezano uz ovo nevrijeme nemamo dojava o eventualno ozlijeđenim osobama. Zbog posljedica nevremena zabilježen je kraći zastoj u isporuci električne energije. Nevrijeme je bilo uglavnom lokalnog karaktera i nanijelo je štete na objektima uništenjem dijela krovišta ili rušenjem stabala", doznaje se od dežurnog operatera požeškog Područnog ureda za zaštitu i spašavanje. 

Stanovnici pogođenog područja uz potporu vatrogasaca započeli su sa sanacijom šteta kako bi spriječili dodatna oštećenja objekata.

Nevrijeme, ponegdje s tučom, pogodilo je kako su izvijestili mediji i druge dijelove Hrvatske - Veliku Goricu i dio zagrebačkog te sisačko područje.

Ako imate sliku ili video nevremena, pošaljite ih na javi@vecernji.net.

Komentara 12

DU
Deleted user
19:20 28.06.2017.

Nema cudjenja kod vremena, uglavnom treba se prilagoditi u gradjevini, poljoprivredi, prometu itd. A cudit se kao tele kad vidi sarena vrata cemu

NO
nogogaz
19:43 28.06.2017.

A sutra nov udarac....arbitražna odluka!

Avatar dras32
dras32
17:34 28.06.2017.

Sramota da DHMZ nije izdao nikakva upozorenja, čak im je prognoza bila "moguća grmljavina" a Severe weather Europe i EU storm map su izdali upozorenja još prije dva dana i baš naznačili zapadnu, sjeverozapadnu i središnju Hrvatsku kao veliku mogućnost za ozbiljno nevrijeme i tuču. Za što mi plaćamo sve te zavode i institute u Hrvatskoj?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije