Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 143
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
godinama vara građane

Lažni invalid u kolicima prosio po Zadru pa izgnan na dva mjeseca

invalidska kolica
Foto: Ilustracija: Sanjin Strukic/PIXSELL
23.06.2015.
u 18:00

Lažni invalid u kolicima, 30-godišnji Zagrepčanin isprosio je prekjučer u jednom zadarskom kvartu oko 150 kuna

Lažni invalid u kolicima, 30-godišnji Zagrepčanin isprosio je prekjučer u jednom zadarskom kvartu oko 150 kuna. Po dolasku policije ustao je iz kolica i priveden je, te potom novčano kažnjen i izgnan je odlukom suda sa zadarskog područja na dva mjeseca. Pri tom je utvrđeno da je proseći u kolicima iskorištavajući samilost građana, već uhićen prije dvije godine na zadarskom mostu. Zadarska policija samo je u prvih pola ove godine privela sedam osoba zbog prosjačenja.

– Za ove prekršaje prijavljena su četiri muškarca, od kojih je jedan opetovano zatečen u prosjačenju i dvije žene. Prilikom zatjecanja u prosjačenju svima je privremeno, do odluke nadležnog prekršajnog suda, oduzet i isprosjačeni novac, a u dva navrata i invalidska kolica, koja su koristili da, lažno se predstavljajući kao invalidi, izazovu samilost građana i pribave novac. Ovaj posljednji 30-godišnjak sa zagrebačkog područja također je profesionalac koji je i 2013. godine zatečen kako u kolicima prosi na mostu u Zadru. U posljednjoj dražbi u PU zadarskoj prodali smo i kolica oduzeta od prosjaka – rekao nam je Elis Žodan, glasnogovornik PU Zadarske.

>> Razotkrili je: Uhvatili prosjakinju koja vozi luksuzni Land Cruiser

Komentara 13

QI
qiqo
18:34 23.06.2015.

strašno što sve ljudima padne na pamet.

MX
Mister X
18:30 23.06.2015.

Lažni invalid u kolicima prosio po Zadru pa izgnan na dva mjeseca; Očekujemo da se to isto dogodi i sa lažnim braniteljima ako smo imalo pošteni .. Nije li to pošteno jer bi time dokazali da cijenimo istinske branitelje te da ih očistimo od kukolja !

SI
simeeee
21:56 23.06.2015.

Ja mu dao 5 kn isprid supernove, je..a sebe!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije