Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOMIŠLJATA PRIJEVARA

Lažni direktor banke uvjerio je da s računa digne 30.000 eura te ih preda lažnom policajcu

Ulaz u zgradu suda u Zadru
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
21.09.2020.
u 07:34

Tužiteljstvo u optužnici traži da mu se produlji pritvor u kojem je od uhićenja.

Vrlo domišljatu prijevaru, u kojoj je glumio "policajca", a imao je i lažnog direktora banke, smislio je 46- godišnjak koji je sada optužen za prijevaru, a optužnicu je podiglo Općinsko državno odvjetništvo u Zadru.  Prema optužnici, muškarac čiji je identitet još nepoznat, 16. srpnja nazvao je oštećenicu.

– Dobar dan. Ja sam direktor banke, a u tijeku je kriminalističko istraživanje protiv jednog od djelatnika banke koji je krao novac. Surađujem s policijom, a zbog vaše sigurnosti s računa biste trebali podignuti novac te ga predati policajcu kojeg će poslati k vama – vjerojatno je kazao 46-godišnjak svojoj žrtvi.

Ona se prvo nećkala da učini što se od nje traži, no na kraju ju je ipak uspio uvjeriti da je u njezinom najboljem interesu da ga posluša, pa je s računa podigla 30.000 eura. Malo nakon toga na vrata joj je pokucao 46-godišnjak koji se predstavio kao policajac, a žrtva mu je  predala omotnicu u kojoj je bio novac. Prošlo je neko vrijeme dok nije shvatila da je prevarena, pa je o svemu obavijestila policiju, koja  je u nekom trenutku našla i uhitila 46- godišnjeg prevaranta.

Tužiteljstvo u optužnici traži da mu se produlji pritvor u kojem je od uhićenja. 

Ključne riječi

Komentara 7

Avatar Stari_Pjer
Stari_Pjer
08:34 21.09.2020.

nikako mi nije jasno tko može biti toliko glup, pa da to napravi, da podigne i samo tako nekome da 30.000 €. Za ne povjerovati.

Avatar BožeSačuvaj
BožeSačuvaj
08:36 21.09.2020.

Kako je ovo dobro! .nije mi samo jasno odakle ovoj glupači 30 tisuća eura!??..to sigurno nije ona zaradila..jednostavno sa takvim mozgom to je nemoguće!!!

KE
Kendra
11:41 21.09.2020.

"Dobro smišljeno" samo za naivne i ne inteligentne. Žao mi je gospođe, ali stvarno nevjerojatno na što je pala.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije