Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prazna obećanja

Lažljivi bankar zadržao cijenu lijeka

skhrelli
screenshot Reuters/Pixsell
10.10.2015.
u 07:15

Nakon globalne osude, najavio je smanjenje cijene, ali po svemu sudeći od toga neće biti ništa jer se samo poslužio laži da umiri javnost

Iako su prošli svi rokovi koje je obećao Martin Shkreli, cijena lijeka Daraprima i dalje je 750 dolara po tableti. Taj beskrupulozni bankar početkom godine kupio je licenciju za lijek koji Svjetska zdravstvena organizacija drži jednim od temelja suvremene medicine i podigao mu preko noći cijenu za 5000 posto, sa 13,5 na 750 dolara po tableti.

Nakon globalne osude, najavio je smanjenje cijene, ali po svemu sudeći od toga neće biti ništa jer se samo poslužio laži da umiri javnost.

>>  Biznismen hrvatsko-albanskog podrijetla nakon zgražanja javnosti najavio pojeftinjenje lijeka

Ključne riječi

Komentara 22

Avatar abakus
abakus
08:10 10.10.2015.

Ne bismo li se svi mi trebali zapitati kakav to sustav vlada svijetom u kojem je ovako nešto moguće? Po svakoj logici tipa po trebalo strpati iza rešetaka i baciti ključ jednom zauvijek. Umjesto toga on će ostati ugledni biznismen. Ugledni zato što puno novca u džepu u tom nakaradnom današnjem sustavu znači ugled, a sve ostalo je nevažno.

OK
okus
08:10 10.10.2015.

Svinjo

DU
Deleted user
10:55 10.10.2015.

Ovu situaciju svi gledaju kao pohlepu jednog čovjeka. I to je ok. Ali, nitko to ne gleda kao poticaj da se pristup AIDS-u promjeni, umjesto da se liječe posljedice trebali bi se uklanjati uzroci, i onda nemaš potrebu liječiti bolest. AIDS se ne događa bilo kome kao što je to slučaj s rakom, upalom pluća ili nekom drugom zaraznom bolešću. AIDS se za godinu dana može iskorijeniti, ali uz odgovorno ponašanje ljudi prema vlastitoj seksualnosti. I umjesto da se na taj način tome pristupa, mi samo gledamo kako ćemo s lijekom zamaskirati vlastitu neodgovornost.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije