Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kibernetička sigurnost

Lani više povreda privatnosti na internetu nego u 15 godina

REPORT - Cybercrime
Nicolas Armer
07.12.2021.
u 13:42

Cilj partnerstva je zajednička borba protiv hakera i prevaranata

Nakon što je lani iznimno rastao kibernetički kriminal, Mastercard Europe i Europol (Agencija Europske unije za suradnju u provođenju zakona) sklopili su partnerstvo o suradnji na usklađivanju ciljeva borbe protiv kibernetičkog kriminala. Razmjenjivat će podatke i poduzimati aktivnosti koje bi mogle ojačati kibernetičku otpornost u Europi.

- U prošloj godini zabilježen je značajan porast kibernetičkog kriminala s više povreda privatnosti podataka nego u posljednjih 15 godina zajedno – komentirao je Mark Barnett, predsjednik Mastercarda Europe te dodao da će u cijeloj regiji biti potrebni usklađeni i ujedinjeni napori u borbi protiv prevaranata i hakera.

Europol koji ima sjedište u Haagu u Nizozemskoj agencija je za provedbu zakona EU. Podržava 27 država članica EU-a u borbi protiv terorizma, kibernetičkog kriminala i drugih ozbiljnih i organiziranih oblika kriminala. Mastercard je prošle godine pokrenuo i Cyber Resilience Center u Waterloou u Belgiji koji djeluje kao europsko središte kroz koje potiču suradnju između regulatora i tvrtki unutar privatnog i javnog sektora.

 

>> Pogledajte i ovaj video - Namjerili se na krivu: Pokušali preveslati bakicu, no prevaranti ovo nisu očekivali

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije