Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 110
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPTUŽBOM NA OPTUŽBU

‘Lako je zbrojiti što je u životu napravio Jovanović, a što ja’

'31.03.2010., Zagreb - Antun Vrdoljak, hrvatski glumac, redatelj i producent, bivsi potpredsjednik Republike Hrvatske, danas pocasni potpredsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora i clan Medjunarodnog ol
Foto: 'Robert Anic/PIXSELL'
1/3
09.01.2012.
u 17:38

Željko Jovanović optužio je Vrdoljaka da si je mjesto u MOO-u osigurao prodajom kandidature grada Rijeke za Mediteranske

Nakon što je Antun Vrdoljak, član Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO), upozorio ministra sporta Željka Jovanovića da je miješanje politike u rad sportskih organizacija nedopustivo, prozvanom ministru nije trebalo dugo da uzvrati.

– Čini se da sve što sam govorio uopće ne razumije upravo Vrdoljak, što me ne iznenađuje budući da svi mi u Rijeci dobro znamo kako je Vrdoljak osigurao svoje mjesto u MOO-u, kada je samovoljno prodao kandidaturu grada Rijeke za Mediteranske igre – izjavio je Jovanović za tportal.hr. Jasno, ni odgovor druge strane nije izostao.

– Ne želim ulaziti u neku veliku polemiku s Jovanovićem, to mi je ispod časti. Svatko može zbrojiti što je u životu napravio Jovanović a što ja. To s prodajom Mediteranskih igara je Linićeva teza, ali stoji na staklenim nogama. Ja sam, naime, postao član MOO-a 1995., a događaj na koji očito ciljaju i Linić i Jovanović zbio se godinu dana poslije. U Bariju, 1996., godinu dana prije Mediteranskih igara u istom gradu. Tada je pokojni Samaranch primio mene i Linića, a tu je bio i Talijan Mario Pescante. Zbog napetih odnosa s arapskim zemljama, Samaranch je tražio da Rijeka odustane od kandidature kako bi nakon 12 godina Igre dobio Tunis. “Ne možete preko reda”, govorio je. Iako je Samaranch naveo što je sve učinio za Hrvatsku – primljeni smo u MOO šest mjeseci prije nego u UN, nastupili na OI u Barceloni – Linić je ostao tvrdoglav, pa ga je Samaranch na kraju potjerao – prisjetio se Vrdoljak.

– Meni je žao da smo za ministra sporta dobili čovjeka koji nema pojma o sportu i o odnosu sporta i politike. Nije problem u tome što on sam nije bio sportaš, nije to bio ni Samaranch, nego što Jovanović neke stvari ne razumije a bahat je u svojim izjavama. Pa, on je za pomoćnika ministra za sport postavio čovjeka koji ne živi u Hrvatskoj, nema fakultet a i nije baš tako mlad (Petar Skansi, 68 godina – op. p.). Kažem, nije mi do polemike s Jovanovićem, jedina namjera mojeg istupa bila je da zaštitim interese Republike Hrvatske i hrvatskog športa - naglasio je Vrdoljak.

Komentara 441

OB
-obrisani-
19:11 09.01.2012.

kaj je ovo? ...nema me 5 dana, a kad ono namnožili se luđaci i krevelje se

OB
-obrisani-
20:00 09.01.2012.

22, Sta je SDP-a?

PU
pumbica
19:52 09.01.2012.

ta?Neka odgovori

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije