Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRESTIĆI ĆE TALIJANE

'I prije smo imali migracije Ukrajinaca prema Hrvatskoj, no uskoro bi mogli postati treća nacionalna manjina'

04.07.2022.
u 06:48

Izuzevši tragičnu bilancu Drugog svjetskog rata, tijekom povijesti često su se njemačka useljavanja u Slavoniju tretirala u negativnom kontekstu, međutim u cjelini su Nijemci odigrali izuzetno pozitivnu ulogu. Kad su se useljavali, najviše oko 1880. godine, dosta su pridonijeli unosu suvremenije poljoprivredne proizvodnje i razvoju prehrambene industrije u Slavoniji. Uostalom, imamo niz poznatih brojnih hrvatskih ličnosti poteklih od nacionalnih manjina, od Šenoe pa nadalje, koji su utkani u hrvatsku kulturu. Nema Hrvatska u cjelini negativnih iskustava s manjinama. Nikada mržnja prema našim nacionalnim manjinama nije bila utkana u hrvatsko biće – zaključuje Akrap.

Komentara 45

DU
Deleted user
07:48 04.07.2022.

Hrvatska nema negativnih iskustava sa manjinama..svasta covjek moze izgovoriti. g.akrap srbi su izvrsili agresiju na hrvatsku u toj agresiji su ubili 15 000 hrvtskih bojovnika i 7600 civila od toga 455 djece...a srbi iz hrvatske su dali ogroman doprimos tomu...to su cinjenice ...a vi tako..to je zalosno...ja bih zelio da se u hrvatsku trajno naseli barem 500 tisuca ukrajinaca...bosnjaci nisu autohtona manjina kao ni vecina srba npr.u istri itd

ZA
zarko815
08:10 04.07.2022.

Hrvatski narod je u izumiranju kao i svi narodi u povijesti kojima je lagodan život bio važniji od obitelji i djece. Na naše mjesto sigurno će netko doći, a u svakom slučaju bolje Ukrajinci koji su nam vrlo slični od nekih arapskin ili drugih naroda.

DU
Deleted user
08:13 04.07.2022.

Neka. Neka se i trajno nasele, mentalitetom smo slični. Samo treba paziti na broj, da se ne bismo češali i gdje nas ne svrbi kroz 20 tak godina.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?