Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 61
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KBC OSIJEK

Laboratorij za kliničku mikrobiologiju pripremljen za testiranje uzoraka na koronavirus

Osijek: Ulaz u KBC Osijek dozvoljen samo kroz trijažni šator
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
1/9
08.04.2020.
u 13:25

Trenutačni kapacitet je 100 uzoraka na dan s tendencijom povećanja obrade na 150 uzoraka na dan

Iz osječkoga Kliničkoga bolničkog centra (KBC) izvijestili su u srijedu kako se njihov nedavno otvoreni laboratorij za kliničku mikrobiologiju preusmjerio i pripremio za testiranje uzoraka na koronavirus.

U priopćenju za javnost navodi se kako je time omogućeno brže i obuhvatnije dijagnosticiranje pozitivnih osoba te kvalitetnija kontrola širenja zaraze.

“Tek formirani i laboratorij u hodu smo prilagodili situaciji. Formirali smo krizni tim od petnaestak vrhunskih stručnjaka koji će raditi na testiranjima uzoraka. Trenutačni kapacitet je 100 uzoraka na dan s tendencijom povećanja obrade na 150 uzoraka na dan“, potvrdio je ravnatelj KBC-a Željko Zubčić.

U KBC-u podsjećaju da je ta ustanova regionalni respiratorni centar koji pokriva pet županija i devet bolnica te dodaju kako je jedan od najvećih domaćih proizvođača softvera IN2 stavio svoj laboratorijski informacijski sustav na raspolaganje KBC-u.

"Na iskazanu potrebu KBC-a brzo smo reagirali i istog dana počela je implementacija našeg sustava kao potpora tima laboratorija za kliničku mikrobiologiju. Naši timovi u IN2 potpuno su fokusirani na potrebe naših klijenata, posebice onda kad se one odnose na okolnosti od nacionalnog značenja. Svima nam je cilj zaustaviti širenje zaraze“, rekao je izvršni direktor sektora zdravstva tvrtke IN2 Denis Jašarević.

Osijek: Ulaz u KBC Osijek dozvoljen samo kroz trijažni šator
1/8

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije