Naslovnica Vijesti Hrvatska

Kuščević potvrdio da je prošle godine pomogao jednom od napadača iz Supetra

Naravno da pomažem svim hrvatskim državljanima gdje god mogu i kad god mogu - rekao je ministar uprave
13. lipnja 2019. u 11:47 9 komentara 1861 prikaza
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Ministar uprave Lovro Kuščević potvrdio je u četvrtak kako je pomogao pripadniku 'torcidaške' skupine, pritvorenom zbog napada na sezonske radnike u Supetru, da stupi u kontakt s obitelji kada je lani završio u pritvoru u Beogradu.

IVANA MARKOVIĆ Tko je gradonačelnica Supetra koja je odbila financirati Bleiburg i zabranila Torcida kup

- Naravno da pomažem svim hrvatskim državljanima gdje god mogu i kad mogu. U trenutku kada su hrvatski državljani bili uhićeni u Beogradu, tada su roditelji te djeci tražili da ih pokušam povezati s hrvatskim veleposlanikom, kako bi im se omogućio kontakt - izjavio je Kuščević uoči sjednice Vlade komentirajući medijske napise.

'Torcidaš' je lani u Beogradu bio pritvoren zbog krađe te ispisivanja ustaških grafita na benzinskoj postaji. Ministar Kuščević oštro je osudio nedavno nasilje i premlaćivanje radnika na Braču.

- Bože sačuvaj da to opravdavam, nikakav čin nasilja ne opravdavamo i potrebno ga je osuditi - poručio je ministar.

Policija ne smije se približavati vatrogascu Mladiću koji je sudjelovao u napadu izmjereno 1,2 promila, kaže da se ničega ne sjeća

Nije mi drago to što sindikati ne žele pregovore s Vladom

Na pitanje o sindikalnoj inicijativi '67 je previše' koja danas predaje potpise u Saboru, Kuščević je rekao da mu nije drago to što sindikati ne žele pregovore s Vladom oko promjena uvjeta umirovljenja. 

"Kao pravnik i mirotvorac po profesiji mislim da je potrebno stvari rješavati kroz dijalog", ustvrdio je Kuščević.

Ustvrdio je i kako su pravni stručnjaci u dvojbi oko ustavnosti referendumskog pitanja, zbog čega, kaže, postoji razlog zatražiti mišljenje Ustavnog suda.

Ilustracija Napali pet ljudi Ponovno uhićena dvojica napadača, ovoga puta zbog zločina iz mržnje

Upitan hoće li skora odluka Ustavnog suda o bivšem premijeru Tomislavu Karamarku u slučaju "Savjetnica" utjecati na donošenje Zakona o sprječavanju sukoba interesa, Kuščević je rekao da neće te da će Vlada zakon pustiti u proceduru "čim bude usuglašen između vladinih resora". 

Valamar
Prilika za posao
Ovo je troje mladih koji rade u turizmu, evo zašto su zadovoljni i žele ostati u Hrvatskoj
 • Avatar VrliNoviSvijet
  VrliNoviSvijet:

  Pozicija ministra obično ne dozvoljava pojedinačno pomaganje ljudima jer ministar ima drugog posla - pomagati svim građanima. Plenković bi trebao rekonstruirati vladu i kad bolje promislim trebao bi zamijeniti sve ministre ako misli dobiti slijedeće izbore.

 • Avatar mr.sc.Vaso
  mr.sc.Vaso:

  Jedna od stvari koje volim kod Plenkovića je što poštuje zakone i čak u Vladi zapošljava ljude sa posebnim potrebama, kao što je ovaj...

 • Avatar borovanjiva
  borovanjiva:

  Zar ti huligani imaju roditelje? Gdje su bili kad ih je trebalo odgajati?