Naslovnica Vijesti Crna kronika

Mladiću koji je sudjelovao u napadu izmjereno 1,2 promila, kaže da se ničega ne sjeća

Uz tog 22-godišnjaka, policija je uhitila i 19-godišnjaka koji je nakon ispitivanja u policijskoj postaji pušten uz prekršajnu prijavu zbog kršenja Zakona o javnom redu i miru i Zakona o suzbijanju diskriminacije
10. lipnja 2019. u 14:16 7 komentara 909 prikaza
Policija
Foto: Dino Stanin/Pixsell

Zbog kaznenog djela nanošenja teških tjelesnih ozljeda 26-godišnjem vatrogascu u Supetru na Braču 22-godišnjem mladiću koji je sudjelovao u napadu na sezonske radnike u ponedjeljak je izrečena mjera opreza prema kojoj se vatrogascu ne smije približavati na 150 metara ni kontaktirati s njim, doznaje se u državnom odvjetništvu.

Masovna tučnjava na Trešnjevačkom placu Ozlijeđeni vatrogasac: 'Zaletjeli su se prema nama vičući 'Di su Srbi', tukli su nas 10 minuta'

S obzirom na to da 22-godišnjak do sada nije bio kažnjavan niti se vodi u kriminalističkoj evidenciji, za njega nije zatražen zatvor već mu je određena mjera opreza. U vrijeme napada bio je pod utjecajem alkohola jer mu je izmjereno 1,2 promila, na ispitivanju nije negirao napad samo je rekao da se ničega ne sjeća.

Osim tog 22-godišnjaka policija je uhitila i 19-godišnjaka koji je nakon ispitivanja u policijskoj postaji pušten uz prekršajnu prijavu zbog kršenja Zakona o javnom redu i miru i Zakona o suzbijanju diskriminacije.

IVANA MARKOVIĆ Tko je gradonačelnica Supetra koja je odbila financirati Bleiburg i zabranila Torcida kup

Incident se zbio u nedjelju popodne nakon nogometnog turnira Torcida kup u Supetru na Braču kada je nekoliko osoba napalo sezonce, trojicu mladića iz Slavonije i djevojku iz Varaždina koje je od razularene mase štitio vatrogasac (26) zadobivši u tom metežu višestruku frakturu nosne kosti te je hospitaliziran u splitskoj bolnici. Povod za napad je bila nacionalna netrpeljivost jer je netko iz skupine napadača vikao: "Gdje su Srbi?"

Incident su osudili brački vatrogasci, gradonačelnica Supetra Ivana Marković, ali i stranka Pametno koja drži kako odgovornost za takve izgrede snose svi oni koji u političkom i javnom životu otvoreno zagovaraju netoleranciju i neprihvaćanje drugih i drukčijih.

"Time šire mržnju i snose odgovornost za taj nemili događaj. Dok institucije države toleriraju neprovođenje zakona, dotle svatko misli da za takve stvari može proći nekažnjeno. Svako nasilje i pozivanje na mržnju treba kazniti", poručili su iz stranke Pametno.

Supetar Ozlijeđen supetarski vatrogasac 'Tomo se suprotstavio grupi koja je tukla sezonce: Bacali su ih, cipelarili...

Policija je rekla da u vezi s tim incidentom na Braču i dalje istražuje kako bi se došlo i do ostalih mladića koji su bili u grupi koja je napala sezonce, a među njima i dvojicu mladića srpske nacionalnosti.

Matija Vuica
Iskroji svoj život
Matija Vuica: Unikati i rad po mjeri nikada neće izaći iz mode

A1 izdvaja za Vas

 • Ptica_:

  Evo ideje za obranu Daruvarca: "ničega se ne sjećam". Radi se o identičnom kaznenom djelu, pa očekujem da bi i ovaj trebao dobiti nekakvih 5 godina zatvora.

 • than:

  Njih "masa" na trojicu i djevojku ? Kao hijene. Doduše, trebalo im je još i alkohola u krvi da skupe hrabrosti. Pravi heroji nacije na ponos svome ocu i majci.

 • Avatar Ja sam ja
  Ja sam ja:

  Postoje metode da ga se podsjeti...