Naslovnica Vijesti Hrvatska

Kuščević o aferama: Radi se o montažama i hrpi lažnih dokumenata

Ovo što gospodin Škoro traži je iznad Ustava. Trebalo bi mijenjati puno zakonskih propisa, rekao je Kuščević
23. lipnja 2019. u 21:51 48 komentara 2241 prikaza
Oleg Butković
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Ministar uprave Lovro Kuščević danas je ustvrdio da su afere koje mu se pripisuju vezane uz evidenciju njegove imovine - konstrukcije, montaže i hrpa lažnih dokumenata koji se puštaju u medije. Pokazao je i dokumente o svojim nekretninama i porijeklu imovine.

Dug nije isplaćen Sud obacio tužbu protiv Kuščevića: 'Nije mogao znati 'da nekoga oštećuje'

Recikliraju teme iz 2009. godine kad sam bio općinski načelnik Nerežišća. Detaljno sam o tome izvještavao i PNUSKOK. Sve sam 2009. objasnio. I legalnost i porijeklo imovine. Također, donošenje prostornog plana bilo je predmet inspekcijskih nadzora, rekao je Kuščević za Dnevnik Nove TV i dodao da se je svaki dan s premijerom Plenkovićem u kontaktu i da mu je rekao istinu. 

Kuščević: Zaboravio sam evidentirati kuću u katastru, ali je u imovinskoj kartici

Komentirajući tvrdnju novinara da se u zadnje vrijeme "nakupilo ministara" koji ne vode baš dobro evidenciju o svojoj imovini, Kuščević je rekao da ne može komentirati druge ministre, a da svoju imovinu ni u jednom trenutku nije skrivao, i da ima imovinsku karticu od 2009. 

Imam dvije nekretnine ako mislimo na kuće. Obiteljsku kuću u kojoj živim i malu kuću od 60 'kvadrata' u kojoj živim kada ljeti iznajmljujemo tu kuću. Ostalo, imam građevinska zemljišta, pašnjake, šume itd. One su evidentirane od prvog dana mog mandata. Sve je transparentno, svi mogu vidjeti na internetskim stranicama, dodao je. 

Ministar Lovro Kuščević ISHODIO SVE DOZVOLE Kuščević ima još jednu kuću na Braču, preko puta one koja nije bila u katastru

Smatra da je njegova pogreška što je zaboravio evidentirati kuću u katastru. Međutim, dodao je, ona ima rješenje u katastru o kućnom broju i ona je u imovinskoj kartici.

Žao mi je zbog toga. Ispravili smo tu pogrešku. Upravo sam zato 13. lipnja ove godine predao zahtjev da se evidentiraju, angažirao sam geodeta i očekujem da će za koji dan u katastru taj postupak biti riješen. Ukoliko bude pokrenut postupak, ponašat ću se po odluci suda, kazao je Kuščević i dodao da nije dobio obavijest od Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa da su ga "uzeli u obradu".

Zaključio je da je njegova moralna odgovornost zbog prekršaja što nije ucrtao kuću u katastar, te da ne misli da bi to bio razlog za nešto više od prekršajne odgovornosti.

Miroslav Škoro Ivica Relković: 'Škoro je objavom kandidature matirao Grabar-Kitarović, Milanovića i Kolakušića'

Kuščević: Škorine poruke su iznad Ustava 

Ministar Kuščević je za Dnevnik Nove TV komentirao i poruke predsjedničkog kandidata Miroslava Škore koje idu za povećanjem ovlasti predsjednika rekavši kako više sliče predsjedničkom sustavu te je ocijenio da nisu pravno utemeljene i da bi tražile promjenu Ustava.

To je možda bio nekad, neki polupredsjednički sustav koji je tada bio prihvatljiv. Međutim, sada je parlamentarna demokracija, u kojoj odlučuju saborski zastupnici koji su izabrani na neposrednim demokratskim izborima. Čini mi se da to baš i nije pravno utemeljeno ni najbolje rješenje, kazao je.

Ovo što gospodin Škoro traži je iznad Ustava. Trebalo bi mijenjati puno zakonskih propisa, dodao je.

Miroslav Škoro PR stručnjakinja 'Škorin nastup je fantastičan, ovo je dosad najozbiljnija kandidatura'

Komentirajući činjenicu da HDZ-ova kandidatura za još nije objavljena, Kuščević je kazao da u HDZ-u čekaju da predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović konačno objavi svoju kandidaturu, da naprave strategiju i akcijski plan kako će pobijediti.

Po njemu, realno je očekivati da će u drugi krug ući predstavnik ljevice i predstavnik desnice, Zoran Milanović i Kolinda Grabar-Kitarović. Mislim da će u drugom krugu Kolinda Grabar-Kitarović odnijeti premoćnu pobjedu, ocijenio je.

Osvrćući se na pitanje o analizama europskih izbora u HDZ-u, koje su javnosti protumačene kao veliki gubitak te stranke, politički tajnik HDZ-a je kazao je da analize s terena upozoravaju na određene nedostatke u kampanji.

Imamo 20 županijskih organizacija, 550 gradskih organizacija, potrebno je to sve obraditi kako bismo donijeli zaključke, kazao je i dodao da ne poznaje teoriju crnog labuda.

 

Putokaz za najljepše plaže na Pagu
Najljepše plaže na Pagu
Istražite koje su najljepše plaže i pronađite one koje će vam najbolje odgovarati

A1 izdvaja za Vas

  • mala_sova:

    Kopal je pobrkao životinje, nije HDZ izgubio zbog Crnog labuda, nego zbog Rumene svinje.

  • Top1:

    Mislim da je ovo naj bahati lik u Hrvatskoj politici oduvijek a to stvarno nije uopće lako. Znaci kakav mozak moras bit da dopustiš da ti on bude ministar i da ismijava narod. Zato je bilo 22% samo nastavi. Znaci ... prikaži još! bravo LEGENDO bahata .

  • zoki_bijela:

    Gad nad gadovima..