Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Kuščević ima još jednu kuću na Braču, preko puta one koja nije bila u katastru

Prvo je zatražio dozvolu za gradnju štale, no promjenom prostornog plana dok je bio načelnik u općini legalizirana je pretvorba štale u stambeni prostor
19. lipnja 2019. u 18:47 34 komentara 1570 prikaza
Ministar Lovro Kuščević
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Nakon što su mediji otkrili da ministar uprave Lovro Kuščević 11 godina nije upisao svoju velebnu kuću na Braču u katastar bračka priča dobila je nastavak.

Lovro Kuščević nije proveo kuću u katastru Kuščević: Propustio sam to, Bogu hvala imam mnogo nekretnina, tko će to sve pratiti

Kako otkriva Telegram, isti ministar nasuprot te kuće ima još jednu česticu u svom vlasništvu. Ona je u katastru opisana kao pašnjak i cesta s površinom od 2648 četvornih metara. Ipak, papir je jedno, a stvarno stanje potpuno druga stvar. Tako se na tom mjestu pašnjaka i ceste nalazi još jedna kuća i nadstrešnica koja prelazi dozvoljene okvire.

Da to ne bi bilo sve, ministar se pobrinuo time što je kuću izgradio na području koje nije građevinsko. Ipak, ishodio je sve potrebne dozvole, iako kuću nije upisao u katastar kao što ga zakon obvezuje.

Sve to uspio je dobiti preko Upravnog odjela za graditeljstvo i prostorno uređenje koje mu je prvo dalo dozvolu građenje objekta, a kasnije, 2016. godine i uporabnu dozvolu. Njima je "obećao" da će na negrađevinskoj zoni izgraditi štalu

u beogradu Kuščević potvrdio da je prošle godine pomogao jednom od napadača iz Supetra

Kako je tada baš on bio načelnik općine Nerežišća uz pomoć većine u općinskom vijeću uspio je donijeti rješenje promjene prostornog plana kojim je omogućena pretvorba štala u stambene, poslovne ili zgrade mješovite namjene. Izmjene je osobno potpisao.

Projektanti tvrde da ovakavi slučajevi u Hrvatskoj nisu rijetkost.

Ovo sve je otkriveno nakon što je ministar zahvalio novinarima što su ga podsjetili na nekretnine koje je "zaboravio" prijaviti u katastar.

Ivica Kirin odgovara novinarima na pitanja o događanjima u Virovitici

Norveška rukometna reprezntacija
Hrvatska u finalu
Pogledajte što norveški mediji pišu nakon poraza, još ne mogu vjerovati da neće u finalni boj
Plin
SMANJENJE CO2
Perspektive plina kao alternativnog goriva u prometu u Hrvatskoj