Naslovnica Vijesti Hrvatska

Jokić tvrdi da kurikularna reforma trenutačno ne postoji: Ovo je zemlja koja ubije i najvećeg optimista

Danas je predstavljena publikacija u kojoj je napisano da reformu nisu radili stručnjaci, a Jokić odgovara kako to nije istina te da su primjedbe u publikaciji iz ožujka, dok su nakon toga na temelju primjedbi napravljeni drugi dokumenti koji su prošli javno savjetovanje
24. studenoga 2016. u 12:16 39 komentara 1529 prikaza
Boris Jokić
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/5

– Ovo je zemlja koja ubije najvećeg optimista – kazao je za televiziju N1 bivši voditelj procesa Cjelovite kurikularne reforme Boris Jokić kojega, nakon što je dao ostavku na to mjesto, više nitko o reformi nije kontaktirao. 

– Politika ne može osigurati kontinuitet. Kakva je to uopće politika? Kad imate promjenu koja je dugotrajna, za koju je potrebno strpljenje, to je pogubno – rekao je Jokić te dodao kako su oni tu reformu pokušali napraviti "vrlo široko" i sve uključiti u nju.

andrej plenković SASTANAK BIVŠIH MINISTARA Primorac: Plenković obrazovanje smatra nacionalnim prioritetom. Mornar: Za reformu je ključan Jokić boris jokić BORIS JOKIĆ: S Milanovićem sam razgovarao, Plenkovića sreo šustar i jokić SUČELJAVANJE 6 STRANAKA Svi za nastavak reforme, podijeljeni oko voditelja Jokića

"Ovime se ne bi posramila niti jedna zemlja"

– Ja i svi ti ljudi htjeli smo pridonijeti onim što najbolje znamo, a to je struka. Mi smo ovo napravili stručno, visoko stručno. Ovime se ne bi posramila niti jedna zemlja – kazao je Jokić i dodao kako je "politička situacija je uspjela ubiti nešto jako vrijedno".

Danas je predstavljena publikacija u kojoj je napisano da reformu nisu radili stručnjaci, a Jokić odgovara kako to nije istina te da su primjedbe u publikaciji iz ožujka, dok su nakon toga na temelju primjedbi napravljeni drugi dokumenti koji su prošli javno savjetovanje. 

Požalio se da da trenutačno ta "reforma ne postoji". –  Na njoj sada nitko ne radi. Svi koji smo radili na njoj više ne radimo, i nitko nije nastavio. Mi nismo htjeli da to bude samo dokument. Ovom zemljom i dalje vlada kriza odlučivanja – kazao je Jokić. 

>>Plenković: Nastavak kurikularne reforme prioritet buduće vlade

>>Reforma ide dalje, HDZ možda Ministarstvo razdvoji na – dva

Gorenje gastro radionica
Gorenje gastro radionica
U suradnji s Večernjim listom i Gorenjem još je jednom otvorena Kuhaona
 • KaNiDora:

  Odi Jokiću radi reformu u republiku srpsku

 • luli:

  Jokiću, vaša ljevičarska ideologija u svakom pitanju koje nije rasčistila struka NIJE kurkularna reforma

 • Avatar dpejakovic
  dpejakovic:

  Idi bre pa se leći