Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kriza odlučivanja

Jokić tvrdi da kurikularna reforma trenutačno ne postoji: Ovo je zemlja koja ubije i najvećeg optimista

Boris Jokić
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/5
24.11.2016.
u 12:16

Danas je predstavljena publikacija u kojoj je napisano da reformu nisu radili stručnjaci, a Jokić odgovara kako to nije istina te da su primjedbe u publikaciji iz ožujka, dok su nakon toga na temelju primjedbi napravljeni drugi dokumenti koji su prošli javno savjetovanje

– Ovo je zemlja koja ubije najvećeg optimista – kazao je za televiziju N1 bivši voditelj procesa Cjelovite kurikularne reforme Boris Jokić kojega, nakon što je dao ostavku na to mjesto, više nitko o reformi nije kontaktirao. 

– Politika ne može osigurati kontinuitet. Kakva je to uopće politika? Kad imate promjenu koja je dugotrajna, za koju je potrebno strpljenje, to je pogubno – rekao je Jokić te dodao kako su oni tu reformu pokušali napraviti "vrlo široko" i sve uključiti u nju.

"Ovime se ne bi posramila niti jedna zemlja"

– Ja i svi ti ljudi htjeli smo pridonijeti onim što najbolje znamo, a to je struka. Mi smo ovo napravili stručno, visoko stručno. Ovime se ne bi posramila niti jedna zemlja – kazao je Jokić i dodao kako je "politička situacija je uspjela ubiti nešto jako vrijedno".

Danas je predstavljena publikacija u kojoj je napisano da reformu nisu radili stručnjaci, a Jokić odgovara kako to nije istina te da su primjedbe u publikaciji iz ožujka, dok su nakon toga na temelju primjedbi napravljeni drugi dokumenti koji su prošli javno savjetovanje. 

Požalio se da da trenutačno ta "reforma ne postoji". –  Na njoj sada nitko ne radi. Svi koji smo radili na njoj više ne radimo, i nitko nije nastavio. Mi nismo htjeli da to bude samo dokument. Ovom zemljom i dalje vlada kriza odlučivanja – kazao je Jokić. 

>>Plenković: Nastavak kurikularne reforme prioritet buduće vlade

>>Reforma ide dalje, HDZ možda Ministarstvo razdvoji na – dva

Komentara 39

KA
KaNiDora
13:20 24.11.2016.

Odi Jokiću radi reformu u republiku srpsku

Avatar dpejakovic
dpejakovic
13:04 24.11.2016.

Idi bre pa se leći

LU
luli
13:39 24.11.2016.

Jokiću, vaša ljevičarska ideologija u svakom pitanju koje nije rasčistila struka NIJE kurkularna reforma

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije