Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 135
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
za blagdan

Kulturom protiv droge, alkohola i nasilja

djeca
Anton Ficko/VLM
03.05.2010.
u 14:32

Djeca su za blagdan svetog Filipa i Jakova svojim sumještanima objasnila da su se "druženjem" s kistom, platnom i bojama upustila u borbu protiv droge, alkohola i nasilja.

NOVI VINODOLSKI - Danu mjesta i nebeskim zaštitnicima svetom Filipu i Jakovi mladi su Novljani iz Likovne radionice Crvenog križa darovali izložbu svojih radova koju su nazvali "Modrina moga grada".

Dora Baričević, Katarina Djak, Ana Marija Lipović, Marta Mataija, Iris Preden, Moira Radović, Željana Rubčić, Marija Magdalena Šamal, Ivona Viduka, Marijan Mikolić, Petar Piškulić i Leon Plješa okupili su se u gradskoj galeriji Turnac kako bi uz ravnateljicu Crvenog križa Vesnu Đujić i voditeljicu radionice Klaudiju Hreljac Ninić svojim sumještanima objasnili da su se "druženjem" s kistom, platnom i bojama upustili u borbu protiv droge, alkohola i nasilja.

Za desetogodišnjeg djelovanja radionicom je prošlo više od 200 djece, a trenutačno je u njoj 40 osnovnoškolaca. Dva puta tjedno po dva školska sata upoznaju se s gotovo svim likovnim materijalima i tehnikama, a posljednjih su se mjeseci pripremali za jubilarnu izložbu radom na batiku i u keramici. Motiv je, dakako, bio rodni im Novi Vinodolski i svijet riba u moru kraj njega.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije