Naslovnica Vijesti Hrvatska

Kujundžić: Za dugove veledrogerijama treba tražiti kratkoročna i dugoročna rješenja

Predsjednik Upravnog vijeća Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO) Drago Prgomet poručio je istovremeno kako hrvatske bolnice nikada nisu ostale bez lijekova, pa neće ostati ni sada.
12. srpnja 2019. u 14:01 5 komentara 147 prikaza
Milan Kujundžić
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell

Ministar zdravstva Milan Kujundžić izjavio je u petak, u povodu najave Koordinacije veledrogerija da će zbog dugova bolnica započeti selektivnu obustavu isporuke lijekova, da je veledrogerijama prije mjesec dana isplaćeno 200 milijuna kuna, te da se za taj problem moraju tražiti kratkoročna i dugoročna rješenja.

Potpisan ugovor za projekt "Dječji centar za translacijsku medicinu Dječje bolnice Srebrnjak" ISPLATA DUGOVA Prgomet: 'Hrvatske bolnice neće ostati bez lijekova'

"Svatko ima pravo tražiti ono što mu se duguje, a onaj tko duguje podmiriti potraživanja. I dalje ćemo razgovarati kako bismo došli do rješenja", izjavio je Kujundžić Hini nakon što su predstavnici veledrogerija upozorili da će zbog duga koji je dosegao 2,6 milijardi kuna početi selektivnu obustavu isporuke lijekova i medicinskih proizvoda, a neke veledrogije će tužiti bolnice u Dubrovniku, Sisku i Vinkovcima, čija su dugovanja i preko tisuću dana. 

Predsjednik Upravnog vijeća Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO) Drago Prgomet poručio je istovremeno kako hrvatske bolnice nikada nisu ostale bez lijekova, pa neće ostati ni sada.

Milan Kujundžić 3 MILIJARDE DUGA Hoće li dug države za lijekove veledrogerije prodati kućama za prisilnu naplatu potraživanja?

"Hrvatska nikad nije ostala bez lijekova, bolnice nikad nisu ostale bez lijekova i neće ostati ni sada", rekao je Prgomet.

Ocijenio je kako veledrogerije ostvaruju itekako dobar profit u Hrvatskoj pa neće ići s tužbama. Upitan znači li to da veledrogerije zarađuju dovoljno bez obzira na velike dugove, Prgomet je poručio da nijedna nije zatvorila svoja vrata.

A1
PROMO
Pogledajte kako je karlovački slatkovodni akvarij postao primjer uspješnog poslovanja

A1 izdvaja za Vas

  • rimac444:

    Veledrogerijama treba prepoloviti dugove, jer nabijaju cijene koristeći situaciju, uz to zna se da je tu velika mafija sa liječnicima koji propisuju lijekove iz zaliha, često neučinkovite. Do je zdravstvo u državnim rukama treba uvesti i centralnu veledrogeriju za čitav sustav

  • antonelić:

    kada ovo pročitam , veselim se 31. u mjesecu kada uplaćujem pedeve u državni proračun ... kada se sjetim , pak , vlade dr.ive sanadera , mislio sam da ne može gore od toga , ali plenki me razuvjerio ...

  • tintara1:

    Ministar je izjavio da će morati neke račune platiti, a neke neće tako brzo. Sada mislim da bi trebalo osnovati povjerenstvo koje će se baviti problematikom i donijeti zaključak da institucije rade svoj posao. Nakon toga najbolje bi bilo angažirati, ... prikaži još! po mogućnosti, stranu konzalting tvrtku koja će dati prijedlog rješenja problema koje nitko neće vidjeti, i poslati račun sa udaljenih otočja (po mogućnosti Barbados) od 37.000.000 Kn. Slijedi ostavka ministra i povratak u sabor nakon što Nacional, Index ili Telegram otkriju aferu. Bijedna naša domovino.