Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 178
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
folklorne večeri

KUD Slavko Janković iz Šiškovaca, najbolja skupina Folklornih večeri

vinkovačke jeseni (1)
Goran Ferbezar/PIXSELL
12.09.2013.
u 12:21

- Očit je napredak u programima koja su društva ove godine prikazala, te su male nijanse odlučivale o redoslijedu ostalih KUD-ova - odluku o najboljem KUD-u prokomentirao je Aleksandar Nović.

U srijedu navečer, na pozornici u šatoru na Trgu Vinkovačkih jeseni, održane su posljednje ovogodišnje Folklorne večeri na kojima je nastupilo 9 KUD-ova u okviru 20. Županijske smotre folklora, te gradsko društvo Dunav iz Vukovara koji su bili izvan natjecateljske konkurencije.

Folklorne večeri su bili prva od uvodnih priredbi ovogodišnjih 48. vinkovačkih jeseni što se pod visokim pokroviteljstvom hrvatskog predsjednika Ive Josipovića i medijskim pokroviteljstvom Večernjeg lista održavaju od 6. do 15. rujna.

Nakon nastupa 52 KUD-a u šest večeri, zbornički tim u sastavu mr.sc. Ljubica Gligorević i Aleksandar Nović za skupinu koja je najbolje dočarala izvornost pjesme, plesa, običaja, nošnje, kao i prikaza skladnosti proglasio je KUD Slavko Janković iz Šiškovaca koji je na najbolji način prikazao sve bogatstvo tradicijske kulture svog mjesta.

- Očit je napredak u programima koja su društva ove godine prikazala, te su male nijanse odlučivale o redoslijedu ostalih KUD-ova - odluku o najboljem KUD-u prokomentirao je Aleksandar Nović.

Nakon folklornih večeri u 22 sata započeo je koncert \"Večer za srce i dušu – Bački ručak\" koji je pod šatorom Vinkovačkih jeseni izveo Tamburaški sastav Dike

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije