Praši se ovih dana zemlja oko Hercegovca, kao da je spaljenu sušom i donedavnim visokim temperaturama vjetar namjerno kovitla u zrak. No, kako se spušta zavjesa od ilovače, pred okom promatrača izranjaju moćni suvremeni strojevi iza kojih na njivama ostaju pravilni redovi manjih i većih gomolja. Sezona vađenja industrijskog krumpira u Moslavini, ali i Međimurju, Slavoniji i Baranji, službeno je počela, što znači da će većina tih dragocjenih plodova s polja možda još isti dan u preradu u hrskave žute “dukate”. I ne bilo kakve – riječ je o prvom hrvatskom brendu prženih krumpirića Čipi čips, oko kojega je poljoprivrednike ovog najbogatijeg bjelovarsko-bilogorskog kraja još 70-ih prošlog stoljeća okupio Franck, a posljednjih ga je godina nakon kratkog joint venture partnerstva naslijedio Intersnack Adria. Inače, tradiciju uzgoja krumpira u današnje moslavačko carstvo krumpira, između Garešnice i Grubišnog Polja, donijeli su Česi.
CARSTVO KRUMPIRA
'Krumpir je podbacio u cijeloj Europi. U Hercegovcu ga ima dovoljno za Čipi čips'

Proizvodnja industrijskog krumpira u Hercegovcu i okolnim selima čini više od 50% ukupne hrvatske proizvodnje te vrste krumpira, a zajedno s konzumnim oko 10%.
Komentara 1
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.
Osupnut sam!