Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Ne mogu to razumjeti'

Krstičević odgovorio Marasu: Možda bi želio da se HV razoruža?

Damir Krstičević
Foto: MORH
18.10.2018.
u 15:11

Hrvatska vojska će vježbati da bude uvijek spremna, sposobna i uvježbana i to je moja zadaća i odgovornost - rekao je Krstičević u Benkovcu

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Republike Hrvatske Damir Krstičević osvrnuo se na izjavu SDP-ovog saborskog zastupnika Gordana Marasa povodom vojne vježbe Velebit 18.

- Gospodin Maras postavlja pitanje vježbe, zašto je ministar na terenu u nekoj smeđoj odori, postavlja pitanje i troškova. Ja mogu samo reći i gospodinu Marasu i svim drugima da će Hrvatska vojska vježbati. Hrvatska vojska neće biti u vojarnama i čistiti oružje, nego će vježbati, upravo s ciljem da bude spremna i sposobna. Možda bi kolega Maras želio da Hrvatska vojska ne vježba, ili bi možda želio da se Hrvatska vojska razoruža, nemam pojma, ili bi možda želio da hrvatski ministar ne bude sa svojom vojskom na terenu u radnoj odori kao ministar sa zastavom. To ne mogu razumjeti, ali mogu poručiti da će Hrvatska vojska vježbati da bude uvijek spremna, sposobna, uvježbana i to je moja zadaća i odgovornost - rekao je Krstičević u Benkovcu.

Pogledajte video Krstičevićeve izjave:

MORH je danas na konferenciji za medije otkrio da je vojna vježba stajala 8.075.000 kuna. Krstičević, koji nije nazočio toj konferenciji, rekao je da je namjeravao s tim podacima izaći nakon desetak dana, nakon završetka raščlambe.

- Međutim, zbog raznih spekulacija koje su se pojavili danas su u Ministarstvu obrane RH predstavljeni troškovi vježbe jer porezni obveznici imaju pravo znati, i koliko smo potrošili streljiva, to smo isto predstavili. Rad je transparentan, rad je u funkciji jačanja Hrvatske vojske i poručujem gospodinu Marasu da ćemo to i dalje raditi - rekao je Maras.

Pogledajte MORH-ov film o vježbi:

Komentara 162

IV
ivomarjanovic28
15:28 18.10.2018.

bravo generale. hrvatsku vojsku ne vole oni koji mrze Hrvatsku

NE
Nemojtako
15:25 18.10.2018.

Maras bi kao Račan, razoružao.

DU
Deleted user
15:31 18.10.2018.

Naravno da vojska mora vježbati . Samo oni koji ne mogu prežaliti svoj poraz ili imaju zle namjere mogu biti protiv.Vojska koja ne vježba je najskuplja vojska, jer za dosadašnji život, rad i pojedinačna uvježbavanja godinama je potrošila ogromne novce i ako barem jednom u par godina ne planira, osigura i napravi združenu vježbu , novac je bačen. Ova vježba je bila združena vježba ako je imala elaborat i zajedničku zamisao borbene situacije, ako su se borbena djelovanja međusobno podupirala u zamisli i bila jednovremeno zapovjedno vođena sa jednog združenog zapovjednog mjesta. Ukoliko je bilo samo niz djelovanja raznih grana u približno istom vremenu i to je dobro i korak unaprijed, ali to onda nije združena vježba svih grana OSRH. Uopće se ne treba libiti prikazati stvarne troškove naravno uz pojašnjenja jer time cijenite javnost , a ne omalovažavate ih. Recimo objaviti da je cijena takve vježbe 10 mil kuna je smiješno i neodgovorno, a objavili ste , da je učestvovalo 5500 vojnika i ogroman broj tehnike. Pokušajte mi remontiranu RBS-15 raketu nabaviti za 10 milijuna kuna, a lansirali ste je. Pa kako onda, naravno uz pojašnjenje, tu raketu bi ionako morali lansirati radi obuke operatera, provjere sustava , a neke će ako bog da dočekati otpis u skladištu ako rata ne bude, a zlobnici će ,"lajat"i na 1 milijun troška i na 100 milijuna troška, jednako, zašto, pa zato jer su ovi onima "kurili vatru" pa sad oni ovima vraćaju, e to je problem u RH ,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije