Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vojna vježba

Maras: Koliko je stajalo da bi se Plenković i Krstičević slikali sa šljemovima?

Gordan Maras
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
18.10.2018.
u 11:35

Zastupnici su u raspravi podsjetili na "katastrofalan" remont MIG-ova u Ukrajini interesirajući se hoće li se izmjenama zakona takva situacija promijeniti

Više informacija o rezultatima i troškovima vojne vježbe "Velebit 18. – združena snaga" javnost će doznati na konferenciji za novinare u 13 sati u Ministarstvu obrane, odgovorio je državni tajnik tog ministarstva Zdravko Jakop na pitanje koje su mu danas u Hrvatskom saboru postavili saborski zastupnici SDP-a i Živog zida Gordan Maras i Branimir Bunjac.

"Koliko stoji vojna vježba Velebit 18, najveća vojna vježba u posljednje tri godine u kojoj je sudjelovalo 5500 vojnika?" pitao je Bunjac te naglasio da je proračun javni dokument, da je to novac poreznih obveznika i da takvu informaciju ne treba skrivati.

Nezadovoljan odgovorom da će se informacije o vojnoj vježbi doznati u MORH-u, pitanje za državnog tajnika Jakopa, koji je došao u Sabor predstaviti prijedlog izmjena Zakona o proizvodnji, remontu i prometu naoružanja i vojne opreme, ponovio je Maras:.

"Recite koliko je stajalo da bi se premijer Plenković i ministar Krstičević slikali sa šljemovima i to što se ministar prošetao u nekoj čudnoj uniformi smeđe boje?" insistirao je Maras.

Izmjenama Zakona o proizvodnji, remontu i prometu naoružanja i vojne opreme on se usklađuje s direktivama i uredbama Europske unije, a cilj mu je, kako je kazao Jakop, uvođenje najviših standarda u proizvodnji, remontu i prometu naoružanja i vojne opreme kroz jasno definiran i općenito primjenjiv sustav kodifikacije te osiguranja kvalitete i kontrole kvalitete naoružanja i vojne opreme.

Zastupnici su u raspravi podsjetili na "katastrofalan" remont MIG-ova u Ukrajini interesirajući se hoće li se izmjenama zakona takva situacija promijeniti.

Pogledajte video žustre rasprave Plenkovića i Marasa u Saboru:

Komentara 52

PD
plavi-devet
11:44 18.10.2018.

Tko o čemu salonski ljevičar Čmaras o javnim troškovima. Ajme majko. Pa naravno da ako imaš vojsku da ta vojska mora vježbati!! Dao Bog da ima više vježbi i da budu što spremniji, a ne da zbog neuvježbanosti padaju avioni, vozila lete u grabu i stradavaju vojnici na vježbi i civili oko njih. Kakav bilmez. Ali da, valjda podizali neukoj raji pa igra na patetiku.

DU
Deleted user
11:51 18.10.2018.

Sigurnost zemlje nema cijenu, da marasovi drugovi nisu 90 pustili cetnicima oruzje TO, dukcije bi se karte mjesale.... U svakom slucaju korisnije utrosen novac od ovoga koji izdvajamo za ove zastupnike

Avatar Mabolimekrac
Mabolimekrac
12:02 18.10.2018.

Proracun MORH-a iznosi cca 5 milijardi kuna, a Maras narice nad 10 mil kuna? Pa nisu popili i pojeli, vec prikazali nauceno i uvjezbano. Nevjerojatno na cemu Politicari nece probati “zaraditi” neki bod...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije