Naslovnica Vijesti Hrvatska

Maras: Koliko je stajalo da bi se Plenković i Krstičević slikali sa šljemovima?

Zastupnici su u raspravi podsjetili na "katastrofalan" remont MIG-ova u Ukrajini interesirajući se hoće li se izmjenama zakona takva situacija promijeniti
18. listopada 2018. u 11:35 52 komentara 1178 prikaza
Gordan Maras
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Više informacija o rezultatima i troškovima vojne vježbe "Velebit 18. – združena snaga" javnost će doznati na konferenciji za novinare u 13 sati u Ministarstvu obrane, odgovorio je državni tajnik tog ministarstva Zdravko Jakop na pitanje koje su mu danas u Hrvatskom saboru postavili saborski zastupnici SDP-a i Živog zida Gordan Maras i Branimir Bunjac.

Na vojnom poligonu Eugen Kvaternik održana je vojna vježba Velebit 18 procjena troškova Otkrivamo koliko je stajala najveća vojna vježba Velebit 18.

"Koliko stoji vojna vježba Velebit 18, najveća vojna vježba u posljednje tri godine u kojoj je sudjelovalo 5500 vojnika?" pitao je Bunjac te naglasio da je proračun javni dokument, da je to novac poreznih obveznika i da takvu informaciju ne treba skrivati.

Nezadovoljan odgovorom da će se informacije o vojnoj vježbi doznati u MORH-u, pitanje za državnog tajnika Jakopa, koji je došao u Sabor predstaviti prijedlog izmjena Zakona o proizvodnji, remontu i prometu naoružanja i vojne opreme, ponovio je Maras:.

"Recite koliko je stajalo da bi se premijer Plenković i ministar Krstičević slikali sa šljemovima i to što se ministar prošetao u nekoj čudnoj uniformi smeđe boje?" insistirao je Maras.

Damir Krstičević OPOVRGNUO NASLOVE Krstičević demantirao slučaj zataškavanja ozljede vojnika

Izmjenama Zakona o proizvodnji, remontu i prometu naoružanja i vojne opreme on se usklađuje s direktivama i uredbama Europske unije, a cilj mu je, kako je kazao Jakop, uvođenje najviših standarda u proizvodnji, remontu i prometu naoružanja i vojne opreme kroz jasno definiran i općenito primjenjiv sustav kodifikacije te osiguranja kvalitete i kontrole kvalitete naoružanja i vojne opreme.

Zastupnici su u raspravi podsjetili na "katastrofalan" remont MIG-ova u Ukrajini interesirajući se hoće li se izmjenama zakona takva situacija promijeniti.

Pogledajte video žustre rasprave Plenkovića i Marasa u Saboru:

Financije
Vrhunska edukacija
Kako primijeniti EXCEL® na konkretnim poslovnim zadacima?

A1 izdvaja za Vas

 • plavi-devet:

  Tko o čemu salonski ljevičar Čmaras o javnim troškovima. Ajme majko. Pa naravno da ako imaš vojsku da ta vojska mora vježbati!! Dao Bog da ima više vježbi i da budu što spremniji, a ne da zbog neuvježbanosti padaju avioni, ... prikaži još! vozila lete u grabu i stradavaju vojnici na vježbi i civili oko njih. Kakav bilmez. Ali da, valjda podizali neukoj raji pa igra na patetiku.

 • Realko:

  Sigurnost zemlje nema cijenu, da marasovi drugovi nisu 90 pustili cetnicima oruzje TO, dukcije bi se karte mjesale.... U svakom slucaju korisnije utrosen novac od ovoga koji izdvajamo za ove zastupnike

 • Avatar Mabolimekrac
  Mabolimekrac:

  Proracun MORH-a iznosi cca 5 milijardi kuna, a Maras narice nad 10 mil kuna? Pa nisu popili i pojeli, vec prikazali nauceno i uvjezbano. Nevjerojatno na cemu Politicari nece probati “zaraditi” neki bod...