Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NIJE PRECIZIRAO

Krešo Beljak podržao prosvjed u Beogradu pa izbrisao tvit

Krešo Beljak
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
19.03.2019.
u 20:59

"Podrška ovom pravom Beogradu!!! Podrška ovoj normalnoj Srbiji!! Gazite bandu!!! I mi ćemo uskoro, nadam se, ove skrivene Vučićeve saveznike u Zagrebu i Hrvatskoj!! Ne #1od5miliona nego #1od20miliona." Status je to koji je na Twitteru objavio predsjednik HSS-a Krešo Beljak potaknut prosvjedima u Beogradu.

A koji je ekspresno izbrisan odmah nakon objave.

– Ja sam u biti mislio da je situacija sasvim drugačija nego što sam vrlo brzo shvatio da jest. Dakle, Vučić je netko za koga ja mislim da ne može biti partner Hrvatskoj, tako da sam u jednom trenutku pomislio da se doista radi o pravoj, liberalnoj građanskoj opoziciji. No, kad sam vidio da su s druge strane još gori ultranacionalisti i, usput, saveznici s nekim našim sličnim strankama, vrlo sam se brzo predomislio – objasnio je Beljak u emisiji Hrvatskog radija Oporbeni zarez zbog čega je post na Twitteru brzinski obrisao.

Na koga je točno mislio da su skriveni Vučićevi saveznici u Zagrebu i Hrvatskoj, Beljak nije precizirao, no možda je mislio na HDZ s kojim je HSS bio dio europskih pučana, grupacije koju je vodstvo HSS-a odlučilo napustiti nakon izjave šefa Europskog parlamenta Antonija Tajanija o talijanskoj Istri i Dalmaciji.

Tada je Beljak izjavio da HSS-u nije mjesto s Vučićem, Tajanijem i domaćim izdajnicima. Iako je HSS s HDZ-om “raskrstio” na nacionalnoj, pa i europskoj razini, to se nije dogodilo i na lokalnoj. Zadnji primjer su izbori za Skupštinu Ličko-senjske županije u kojoj je HDZ s partnerima, među kojima je i HSS, odnio pobjedu. 

VIDEO Prosvjednici pred zgradom Predsjedništva u Beogradu

 

Komentara 18

BU
Budak
21:33 19.03.2019.

Štemer. Primitivac. Lopov. Jugoslaven.

AU
autoritet
22:16 19.03.2019.

Kad čovjek pomisli da su hr. političari izjavama dosegnuli muljevito dno društva, evo ti iznenađenja iz Samobora...

OK
okolo
22:36 19.03.2019.

ah, krešo... budimo obazrivi, uvijek je bilo lakardijaša, dvorskih luda.. istina, nekad su imali stila, stava

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije