Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISPRIČAO SE ZBOG TVITA

Krešo Beljak ne smije više biti gradonačelnik, izjave su mu sve opasnije

Krešo Beljak
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
VL
Autor
Matea Šobak
15.01.2020.
u 17:55

– Ovo nije prvi slučaj da gradonačelnik na takav gnjusan način istupa u javnosti. Ne samo da čini štetu imidžu grada, nego njegove izjave postaju sve opasnije, dodao je Skendrović

Gradonačelnik više ne bi smio biti, a Sabor i HSS trebali bi se ograditi od njegova rada – da bi Twitter trebao doći glave Kreši Beljaku danas je pred samoborskom Gradskom upravom zaključila tamošnja oporba.

Nezavisna vijećnica Irena Franceković i HDZ-ov Vladimir Skendrović podsjetili su da je Beljak na već spomenutoj društvenoj mreži kazao da UDBA “očito nije pobila dovoljno emigranata jer znamo tko je radio s... i tko je potencirao ratove od 1991. do 1999. godine”, što smatraju “morbidnom” i “opasnom” izjavom zbog koje bi predsjednik HSS-a trebao dati ostavku na funkciju gradonačelnika Samobora.

– Ne želimo da takva osoba predstavlja građane Samobora, da upravlja našom budućnošću i budućnošću naše djece. U vrijeme kad je uzdrmano povjerenje građana u institucije, posebno one koje nas moraju štititi, pozivati na politička ubojstva znači pozivati u rasulo i anarhiju – kazala je Irena Franceković, dodajući da je upravo posljednje desetljeće njezina grada “najsramotnije dosad” jer prosperiteta nema ni u kulturnom ni u industrijskom, ali ni u jednom drugom smislu.

S druge strane, ističe Vladimir Skendrović, Samobor je “izuzetno bogat uz sve svoje različitosti”.

– Ovo nije prvi slučaj da gradonačelnik na takav gnjusan način istupa u javnosti. Ne samo da čini štetu imidžu grada, nego njegove izjave postaju sve opasnije.Čovjek ne vlada sobom, krajnje je vrijeme da se Samobor oslobodi ove napasti – rekao je Skendrović pa odmah objasnio i da se Beljak, zapravo, u Gradskoj upravi pojavi tek četiri do pet puta mjesečno, a među ljudima koji ondje rade vlada “strahovlast jer bez njegova odobrenja ne smiju ništa”.

Podsjetimo, Beljak se ispričao zbog tvita.

Ključne riječi

Komentara 27

KO
komentant
18:34 15.01.2020.

Nemogu razumjeti da je Krešo uopće izabran za gradonačelnika u jednom Samoboru. Znamo tko je on i kakav je i koliko gluposti ima iza sebe, izgovorenih i učinjenih. Kakav je to narod ili birači koji su glasovali za njega. Možda nemamo alternativu ali Beljak to sigurno nemora biti. On je naprosto bolesnik.

Avatar nisam..robot
nisam..robot
19:30 15.01.2020.

Vidis kako nase novinarstvo zna neutralno izvjestavati. Da je netko tko ne pripada jugoljevici izjavio slicno, razderali bi ga u zraku. Preintepretirali bi sve sto je ikada izrekao onako kako njima pase. Ali ne samo u vezi njega vec bi bi mu procesljali i cijelu dalju obitelj od malodobne djece pa do kumova i poznanika. Ali kada je jugolevica u pitanju onda se samo izvjestava.

DI
Diplomat2
19:27 15.01.2020.

Cestitam svim Hrvatima Samoborcanima koji su tog " kasetofona" izabrali za gradonacelnika i pedstavnika u Hrvatskom Saboru, svaka vam cast , biraci ste za primjer

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije