Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Opet u Remetincu

Krešimir Gilja, kojem sude za ubojstvo, pritvoren jer je prijetio glavnom uredniku Nacionala

Krešimir Gilja
Foto: Jurica Galoić/PIXSELL
12.06.2017.
u 19:15

Gilji na zagrebačkom Županijskom sudu upravo traje suđenje zbog ubojstva Mirka Rimca 1999.

J.... ću ti mater, vidjet ćeš ti smeće jedno, fukaro jedna, prodao si se đubre jedno...!, rečenice su koje su Krešimira Gilju, starog znanca sudstva i policije, ponovo odvele u Remetinec. Te je rečenice prošlog tjedna izgovorio Berislavu Jeliniću, glavnom uredniku Nacionala, kojeg je nazvao, nezadovoljan zbog nekih tekstova koje je Nacional objavljivao o njemu.

S obzirom na to da Gilja ima nasilnu prošlost, u kojoj je sklon nesuglasice rješavati potezanjem pištolja, te da mu na zagrebačkom Županijskom sudu upravo traje suđenje zbog ubojstva Mirka Rimca 1999. Jelinić ga je kazneno prijavio zbog prijetnje. Policija, a i sud, Giljino ponašanje su ozbiljno shvatili, pa je nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, on u petak pritvoren. Istražni zatvor mu je određen zbog opasnosti od ponavljanja djela i mogućeg utjecaja na svjedoke, a ni policija ni sud nisu prihvatili njegove navode da nikome nije prijetio.

Gilji se sudi zbog ubojstva Rimca, za što je 2009. bio osuđen na sedam godina zatvora, no pravomoćnu presudu je ukinuo Ustavni sud. Riječ je o jednom od najintrigantnijih slučajeva u hrvatskom pravosuđu jer je nakon događaja u zagrebačkom kafiću Stars, kada je ubijen Rimac, dok su ranjeni bili Berigoj Vukojević, sin Vice Vukojevića, i Iva Jurić, Gilja jedno vrijeme bio u bijegu. Predao se 2001. a optužnica protiv njega je odbačena jer se pojavio svjedok koji je tvrdio da je pucao on, a ne Gilja. No Vrhovni sud je to rješenje ukinuo pa je Gilji suđeno i 2006. je postupak došao skoro do kraja prije no što je prekinut jer je sudac koji ga je vodio otišao na Vrhovni sud.

Kada je suđenje počelo ispočetka, Gilja je osuđen na sedam godina zatvora, a presudu je ukinuo Ustavni sud. U međuvremenu je i zbog pokušaja ubojstva Drage Tunića, u kojeg je u jednom sesvetskom kafiću pucao u rujnu 2007., osuđen na dvije godine zatvora.

Komentara 1

Avatar matalan
matalan
09:15 17.06.2017.

kaj to uopće puštaju na slobodu..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije