Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SASTANAK PREDSJEDNIKA MOGUĆ

Kremlj: 'Nemoguće je izolirati Rusiju, prije ili kasnije ćemo morati uspostaviti dijalog'

FILE PHOTO: Kremlin spokesman Dmitry Peskov attends a session of the St. Petersburg International Economic Forum in Saint Petersburg,
Foto: EVGENIA NOVOZHENINA/REUTERS
1/3
03.04.2022.
u 16:00

"Hipotetski je takav susret moguć", rekao je Peskov, istaknuvši da ruska i ukrajinska izaslanstva, koja sudjeluju u mirovnim pregovorima, najprije moraju izraditi "konkretan" sporazum

Nemoguće je izolirati Rusiju u suvremenom svijetu u trenutku kada je ona na meti niza nezapamćenih sankcija Zapada zbog vojne ofenzive na Ukrajinu, ocijenio je u nedjelju Kremlj i poručio da je sastanak predsjednika Rusije i Ukrajine moguć ali tek uz konkretan pisani dokument.

"Ne može biti nikakve izolacije Rusije, to je tehnološki nemoguće izvesti u suvremenom svijetu", rekao je glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov u intervjuu za rusku javnu televiziju Rosija 1 kojih dijelove prenose ruske novinske agencije.

Sama Rusija puno je veća od Europe, rekao je Peskov.

Međunarodne sankcije protiv Rusije sve su brojnije od početka ruske vojne operacije u Ukrajini 24. veljače.

"No prije ili kasnije morat ćemo uspostaviti dijalog, htio to netko preko Atlantika ili ne", istaknuo je Peskov.

Podsjetio je i da ruski predsjednik Vladimir Putin "nikada nije odbio sastati se" sa svojim ukrajinskim kolegom Volodimirom Zelenskijim da bi zajednički pronašli rješenje koje bi omogućilo okončanje neprijateljstava u Ukrajini.

"Hipotetski je takav susret moguć", rekao je Peskov, istaknuvši da ruska i ukrajinska izaslanstva, koja sudjeluju u mirovnim pregovorima, najprije moraju izraditi "konkretan" sporazum kojim bi se normalizirali odnosi između dviju zemalja.

"Ne bi se trebalo raditi o nizu zamisli, već o konkretnome pisanom dokumentu", inzistirao je Peskov.

Glavni ruski pregovarač Vladimir Medinski je ranije u nedjelju ocijenio da je još rano za organiziranje sastanka između Putina i Zelenskija.

Situaciju iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

>> VIDEO Američka obavještajna služba tvrdi da zna koji je Putinov novi plan

Komentara 11

OB
obican
16:07 03.04.2022.

Go**a ruska, maknite svoju vojsku iz druge drzave, a onda pricajte

AR
arian
16:44 03.04.2022.

ovega lika vise ne mogu gledat,ljigav i odvratan do bola,daje sebi neku vaznost,a obicna kurcina

DU
Deleted user
16:17 03.04.2022.

Rusija svojim nasilničkim ponašanjem ne pripada više Europskom kontinentu. Ti Peškov ni neprimjećuješ da se Europa upravo izolira od vas i ekonomski i kulturno i sportski i svakako! Dignit ćemo i visoki zid prema vama koji će te vi vjerojatno rušiti vašim silnim raketama a Europljani uvijek iznova dizati dok se naučite pameti. A pošto se vaš veći dio nalazi u Aziji možda bi vas oni htjeli primiti, ali tko treba takvu ratobornu naciju?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije