Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TVRTKE DO 9 ZAPOSLENIH

Kreće pomoć mikropoduzetnicima stradalima u potresu: Potpore do 30.000 kuna

Sisak: Održan sastanak na temu "Program malih potpora i ostale gospodarske mjere"
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
1/4
03.02.2021.
u 15:58

Županijski Upravni odjel za gospodarstvo pomoći će u tehničkoj provedbi prijave

U petak započinje realizacija programa malih potpora za mikropoduzetnike koji imaju do devet zaposlenih, ukupno vrijednog 10 milijuna kuna, pri čemu  maksimalni iznos potpore po poduzetniku iznosi do 30.000 kuna, rečeno je u srijedu nakon sastanka o programu malih potpora i ostalim gospodarskim mjerama na području Sisačko-moslavačke županije.

Na sastanku u Sisku, koji je održan u organizaciji Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja, o mjerama su konkretnije govorili ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić te ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović.

Korištenjem tih potpora mali će poduzetnici, koji su za razornog potresa pretrpjeli goleme štete, imati mogućnost sanacije šteta i nabavke nove opreme kako bi što prije nastavili poslovanje i doprinijeli gospodarskom oporavku stradalog područja.

Tom sastanku su bili nazočni Županijske gospodarske komore Sisak, Obrtničke komore Sisačko-moslavačke županije, te čelnici jedinica lokalne samouprave s područja Sisačko-moslavačke županije.

Sisačko-moslavački župan Ivo Žinić najavio je kako će županija malim poduzetnicima do devet zaposlenih i obrtnicima pri korištenju najavljenih mjera pružiti stručnu i tehničku pomoć. Stručnu pomoć pružit će im županijska Razvojna agencija SIMORA, a svima koji će se prijavljivati na program pomoći će se pri apliciranju na natječaju.

Osim toga, kako je najavio, županijski Upravni odjel za gospodarstvo pomoći će u tehničkoj provedbi prijave. Dodao je kako je županija već raspisala natječaj za umjetničke i tradicijske obrte, kao najranjivije gospodarske subjekte, a najavio je i pomoći za obrtnička deficitarna zanimanja. 

Na kraju je spomenuo i značenje najavljenog završetka autoceste od Zagreba do Siska, kao važnog projekta u revitalizaciji gospodarstva i očuvanju radnih mjesta. 

Kako je na Twitteru početkom tjedna najavio premijer Andrej Plenković, na ovotjednoj sjednici Vlada će zadužiti HAC za raspisivanje natječaja do kraja veljače za završetak izgradnje autoceste do Siska. Procijenjena vrijednost radova iznosi oko 300 milijuna kuna.  

 

Komentara 1

PL
plutarh275
16:14 03.02.2021.

Treba spriječiti da se pomažu oni koji su prije pandemije bili problematični i trebali ići u stečaj jer nisu plaćali svoje obveze prema društvu i radnicima. Što prije ih likvidirati da ti bolesnici ne vuku sa sobom i zdrave u propast.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije