Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jabilov centar izvrsnosti

Kreće gradnja tvornice koja će u Osijeku zaposliti 1500 radnika, zapošljavanje već počelo

Osijek: Ivan Radić i Ivan Anušić o početku gradnje centra izvrsnosti tvrtke Jabil
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/3
02.08.2023.
u 20:57

Riječ je o najvećoj privatnoj investiciji na području Osijeka te Slavonije i Baranje od osamostaljenja Hrvatske

Američka kompanija Jabil Inc. danas je najavila početak gradnje centra izvrsnosti za proizvodnju u Osijeku. Kad dosegne svoj puni potencijal, centar će otvoriti 1500 novih radnih mjesta i pokrenuti novi val gospodarskog razvoja u Slavoniji, priopćili su iz te kompanije, koja trenutačno zapošljava više od 250.000 radnika na stotinu različitih lokacija u 30 zemalja.

Iako se još ne izlazi s vrijednosti ulaganja, kao ni s konkretnim proizvodima, neslužbeno se čuje kako će Jabil za neke od više od 400 vodećih brendova s kojima surađuje, među ostalim, u Osijeku proizvoditi medicinske protetske dijelove i mikročipove te matične ploče za autoindustriju. Suvremeni pogon površine 48.000 kvadrata gradit će se u industrijskoj zoni Nemetin, a dovršetak je planiran za srpanj 2024. godine.

– Centar neće biti samo središte naše proizvodnje već i proizvodno i tehnološko središte izvrsnosti – rekao je Victor Morales, Jabilov direktor radova u Osijeku, istaknuvši kako je taj projekt iznimno važan za Osijek, Slavoniju i lokalni razvoj te će pružiti brojne prilike za gospodarski rast i napredak.

– Ovo je širenje strateški potez u skladu s Jabilovom usmjerenošću na dugoročne trendove i rast u područjima obnovljive energije, električnih vozila, zdravstva, 5G mreža i clouda – dodao je Gerald JJ Creadon, izvršni potpredsjednik Jabila zadužen za poslovanje.

Već je počelo zapošljavanje radne snage na niz pozicija u različitim sektorima i nastavit će se tijekom godine.

– Sva naša oprema bit će energetski učinkovita kako bismo dodatno smanjili ukupan ugljični otisak – napomenuo je Morales. Osječki gradonačelnik Ivan Radić kaže kako je to najveća privatna investiciji na području Osijeka te Slavonije i Baranje od osamostaljenja Hrvatske, na čijem se privlačenju i realizaciji intenzivno radilo gotovo dvije godine.

Ključne riječi

Komentara 4

DU
Deleted user
22:21 02.08.2023.

Super, samo da plaće budu dostojne čovjeka. Nadam se da će to usporiti iseljavanje mladih, te da će se mnogi vratiti, jer doma je najljepše.

DU
Deleted user
21:49 02.08.2023.

Bravo! Ovakvih vijesti trebamo. Čestitke svima koji su u ovom sudjelovali. Tako se voli Hrvatska 🇭🇷🧡

PR
prajdali100
21:44 02.08.2023.

Ovu sjajnu vijest Đurica Drobac,u najavi središnjeg dnevnika HRT, nije niti spomenuo.Za nepovjerovati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije