Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OLUJNO JUGO I OBILNA KIŠA

Nevrijeme se nastavlja: Vakula najavio nove nevolje

Ilustracija
Foto: Hrvoje Jelavic/Dusko Jaramaz/Marko Lukunic/PIXSELL
13.11.2019.
u 16:56

Od petka ponovno za većinu kreće nepovoljno vrijeme

Nevrijeme je protekla dva dana uzrokvalo mnogo štete diljem Hrvatske, a prema prognozama već od petka prijete nove nevolje. No prije toga, u četvrtak, očekuje se kratkotrajno smirivanje.

Od petka će tako ponovno jačati jugo, a očekuje se i češća kiša koja će za vikend i početkom novog tjedna postati i obilnija. Stoga će se dodatno povećati ionako već u mnogim krajevima iznadprosječno velike količine, ne samo za dosadašnji dio studenoga, nego ponegdje i veće od prosječnih za cijeli mjesec pa je dobro biti na oprezu zbog vjerojatno daljnjeg povećanja vodostaja, javlja HRT.

VIDEO Na dubrovačkom području u srijedu uočena pijavica

Sutra će na cijelom Jadranu jugo početi jačati uglavnom u drugom dijelu dana, ali znatno slabije nego što je to bilo posljednja dva dana. More će biti malo do umjereno valovito. Posebno hladno biti će u središnjoj Hrvatskoj, osobito na sjeverozapadu. Najviša temperatura koja se očekuje u ovom području iznosit će od 8 do 10 °C.

- Od petka ponovno za većinu nepovoljno vrijeme. Povremeno kiša, pa i pljuskovi s grmljavinom, mjestimice i izraženiji, najprije na sjevernom dijelu, a do kraja tjedna i početkom sljedećega i na južnom dijelu. Jugo jako i olujno. Stoga će, na žalost, i dalje biti svakodnevnih upozorenja, ali vjerojatno ipak ne toliko jaka kao ona koja su objavljena u utorak i srijedu - prognozirao je za HRT Tomislav Kozarić, dipl. ing. iz DHMZ-a.

Ključne riječi

Komentara 1

PR
prajdali100
17:08 13.11.2019.

Bar nema prašine.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije