Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Skupi radijatori

Kraljica se htjela grijati na račun siromašnih

kraljica
24.09.2010.
u 19:45

Britanska vlada najprije je pristala na zahtjev Buckinghamske palače, a potom je promijenila mišljenje u strahu od negativnih reakcija medija i javnosti.

Britanska kraljica Elizabeta II. pokušala je trošak grijanja svoje rezidencije prebaciti na državni fond iz kojeg se financira pomoć siromašnim Britancima, objavio je britanski Independent. Prema dokumentima objavljenima u skladu sa zakonom o slobodi informacija, Buckinghamska palača zatražila je 2004. godine od britanske vlade da joj dodijeli pomoć iz 60 milijuna funti “teškog” fonda kojima se subvencionira potrošnja energije u bolnicama te sirotinjskim naseljima.

– Kraljičini računi za grijanje i struju porasli su prošle godine više od 50 posto i zanima nas možemo li se prijaviti za novac iz fonda – piše u dopisu koji je vladi poslao kraljičin podtajnik riznice. Koliko god čudno zvučalo, vlada se s ovim prijedlogom složila, a mišljenje su promijenili tek kada su malo bolje sagledali cijelu stvar. Shvatili su, naime, da bi financiranje grijanja velebne Buckinghamske palače iz sredstava namijenjenih siromasima izazvalo velik skandal, to više što britanski porezni obveznici za održavanje rezidencije godišnje izdvajaju 15 milijuna funti.

– Novac iz tog fonda namijenjen je socijalnim kategorijama, pa vjerujemo da mediji ne bi dobro primili činjenicu da Buckinghamsku palaču zagrijavamo uz pomoć novca namijenjenog bolnicama – piše u e-mailu kojim je vlada obavijestila kraljičin tim da su promijenili mišljenje.

Godišnji trošak grijanja Buckinghamske palače iznosi 526.000 funti, dok je račun za struju nešto niži. U prosjeku on iznosi “samo” 513.000 funti. Koliko je palača energetski neučinkovita i rasipna, govori i podatak da je prošle godine tim energetičara pregledao cijeli kompleks prozvavši ga najvećim radijatorom u državi.

Ključne riječi

Komentara 15

ST
strsica
02:17 25.09.2010.

ha ha ladaniva, ovo ti lijepo receno, ha haha, ali problem su te iste ovce koje kada vide parazite iz kraljevske familije nagrnu kao muhe na govno.

GO
golo
04:08 26.09.2010.

ona je kraljica lopovstine

RE
rezonancija
22:23 24.09.2010.

inace sam protiv ubijanja i smrtne presude...ali ovoj bi s najvecim gustom..pritisnuo zeleni prekidac

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije