Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
legendarni odmetnik

Kosti Neda Kellyja bit će vraćene obitelji 130 godina poslije smrti

ned kelly,kosti
AFP/Pixsell
02.08.2012.
u 11:25

Kellyjeve kosti pronađene su u masovnoj grobnici u blizini zatvora Pentridge, a identificirane su u studenom prošle godine

Posmrtni ostaci Neda Kellyja, legendarnog australskog odmetnika kojeg mnogi Irci smatraju narodnim herojem, bit će 130 godina nakon njegove smrti predane njegovoj obitelji, odnosno nasljednicima.

BBC javlja da su Kellyjeve kosti bez lubanje pronađene u masovnoj grobnici u blizini zatvora Pentridge kamo su 1929. godine premještene iz prvotne zajedničke grobnice. Identificirane su u studenom 2011. godine analizom DNK, a na zahtjev praunuke Nedove sestre vlasti će ih predati njegovoj obitelji.

– Naša obitelj konačno će organizirati dostojanstven pogreb, a molimo i onoga koji posjeduje lubanju našeg pretka da nam je vrati – kazala je Kellyjeva pranećakinja.

Kelly je krajem 19. stoljeća uhićen zbog nekoliko pljački i ubojstva trojice policajaca koje je počinio u Victoriji. Novac je dijelio siromašnim irskim doseljenicima koje je poticao na pobunu protiv ugnjetavačke vlasti pa ga mnogi danas slave kao nacionalnog heroja.

>>Talijanski arheolozi pronašli kosti slavne Mona Lise?!

Komentara 1

Avatar LargoWinch
LargoWinch
11:41 02.08.2012.

Nedam lubanju! :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije