Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠOKANTNO OTKRIĆE Nakon pronalaska dijelova ljudskog kostura na odlagalištu u Oštarijama doznajemo:

Kosti na smetlište dospjele s groblja u Modrušu

05.07.2009.
u 17:21

Sanduk s kostima prevozilo je zajedno s ostalim komunalnim otpadom Komunalno poduzeće Duga Resa – rekao nam je grobar iz Modruša Dragan Rendulić.

Ogulin: Na odlagalištu smeća pronašli glavu i ljudsko tijelo

Sanduk s ljudskim kostima, koji su Romi Goran Cindić i Dragica Hudorović, supružnici iz okolice Josipdola, u četvrtak pronašli na divljem deponiju u Oštarijama, dospio je tamo s groblja u Modrušu. To nam je jučer potvrdio grobar Dragan Rendulić, koji se vozio s kamionom Komunalnog poduzeća Duga Resa, cijelo to vrijeme dok su komunalni otpad s groblja u Modrušu pokupili i istovarili u Oštarijama.

– Ja sam se vozio s kamionom, jer sam im pokazivao put. Na ovom groblju u Modrušu radim već osam i pol godina i nikad nisam nešto ovakvo doživio. Utovarili smo u kamion iz kontejnera, koji se nalazi na groblju u Modrušu, razni komunalni otpad, stare lampione, svijeće i vijence. Ne znam kako se unutra našao limeni sanduk, koji je bio čist, neoštećen i cijeli zalemljen. Izgledao je kao kofer, a sjećam se samo da je pisalo Jastrebarsko na njemu, a unutra su se nalazile crne vreće, jedan s patentom, a druga obična od smeća – ispričao nam je grobar Dragan Rendulić, koji inače živi u Oštarijama.

To su isto potvrdili braća Jura i Goran Cindrić, koji su sanduk pronašli i otvorili, jer ih je zanimalo što se unutra nalazi. Goranova žena Dragica Hudorović je s mlađim sinom Valentinom odmah pobjegla, jer se jako uplašila.

– Često idemo na to odlagalište i tamo skupljamo otpad, boce, limenke, metal. Mislim da više nikad neću ući tamo, jer sam bio šokiran ovm što smo otkrili. Kad sam otvorio sanduk ispala je lubanja. Nisam ništa htio dirati već sam odmah pozvao policiju, a moja žena se udaljila, jer nije to mogla gledati – kazao nam je jučer Goran Cindrić, a njegova supruga Dragica kazala je da jedva čeka da se ovo sve slegne, jer joj mobitel ne prestaje zvoniti.

PU karlovačka jučer je u službenom izvješću potvrdila pronalazak kostiju.

– U crnoj plastičnoj vreći 2. srpnja pronađeni su dijelovi ljudskog kostura s lubanjom. Na mjestu pronalaska, na odlagalištu smeća u Oštarijama, izvršen je očevid, a posmrtni ostaci su izuzeti i proslijeđeni na Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku u Zagreb. U subotu 4. srpnja vještaci za sudsku medicinu i kriminalistiku izvršili su pregled pronađenih smrtnih ostataka i tom su prilikom uzeti uzorci za DNA analizu. Slijedi kriminalistička obrada i o njenom tijeku i završetku ćemo vaspravovremeno obavijestiti – stoji u izvješću, koje potpisuje načelnik Darko Bratić.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije