Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Kosor o Podravki: Nemam odgovora, ali vjerujem da ću ga uskoro dati

kosor
Željko Hladika
25.09.2009.
u 14:20

Premijerka Jadranka Kosor na današnjem obilježavanju 90. obljetnice Agronomskog fakulteta govorila je o korupciji, slučaju Podravka, bivšem premijeru te tvornici Salonit...

Nesretna sam i nesretnim nas čine svi oblici korupcije, treba zaštititi dostojanstvo studenata i profesora, jer svi znate o čemu govorim, iznijela je premijerka Jadranka Kosor na današnjem obilježavanju 90. obljetnice Agronomskog fakulteta osvrćući se na nedavne korupcijske afere u hrvatskoj akademskoj zajednici.
 
Nije propustila progovoriti pred novinarima i o slučaju Podravka, oko kojega se svakoga dana nižu novi detalji.
 
- Čitam, pratim i jedino što mogu u ovome trenutku reći jest da čekam od nadležnih institucija odgovore na neka pitanja. Kad budem imala odgovore na ta pitanja, svakako znate koja, onda će Vlada moći eventualno povući neke poteze, a do tada mogu samo čitati i slušati medije - iznijela je predsjednica Vlade.
 
Na upit je li država imala namjeru prodavati svoj udio u Podravki, dodala je kako bi bilo krajnje neozbiljno da daje bilo kakve odgovore budući da sama nema odgovora na mnoga pitanja. No Kosor je izrazila uvjerenje kako će odgovore kada je Podravka u pitanju - uskoro imati.
 
 
Bivši premijer uživa na povlasticama na koje ima pravo
Upitana za komentar prava i povlastica koje uživa njezin prethodnik na mjestu predsjednika Vlade, Ivo Sanader, odgovorila je da se postupa prema zakonima i propisima, a oni su takvi kakvi jesu. Bivši premijer je bivši premijer, iznijela je, držeći da ima sve ono što mu pripada te na što ima pravo. 
 
Dotaknula se i slučaja Salonit, koji je iznova zažario odnose između radnika i sudbene vlasti oko stečajnog postupka i sanacije u toj tvornici.
 
- Vi znate za trodiobu vlasti u Hrvatskoj. Ja predstavljam izvršnu vlast. Sudbena i zakonodavna su nešto drugo, a nema načina da izvršna vlast utječe ili još gore da pritišće sudbenu vlast - iznijela je premijerka o aktualnostima vezanim uz vranjičku tvornicu. 
 
- Ja vjerujem da će svi shvatiti u ovom primjeru, kao i mnogim drugima kad se radi o ljudima među kojima su mnogi od njih teško bolesni i na rubu snaga, da zajedno, svim snagama i sa sva tri stupa vlasti svi oni koji mogu pomoći, moraju pomoći. To je naša dužnost i obveza - ocijenila je premijerka.

Ključne riječi

Komentara 63

DU
Deleted user
17:00 25.09.2009.

varnostnik1......janez..hvala ti na brizi, nesretan sam što mi je u državi tako kako je, ali neizmjerno sretan što ne živim u deželi !!

BO
boeing
15:19 25.09.2009.

Vrati se ti Jaco mikrofonu. tamo nas tvoje laprdanje barem neće koštati!!!

FR
fratela
14:35 25.09.2009.

Moj odgovor je oduzeti svu imovinu i boravak iza rešetaka, sve drugo je pogodovanje transakcijskom kriminalu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije