Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Podstrana

Kosor: Malo strpljenja, dolazi dan kada će se u škveru graditi brodovi

kosor (1)
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
1/4
31.01.2011.
u 11:55

Hrvatske institucije ustanovile su da Purda nije kriv. Tu će činjenicu, sigurna sam, uzeti u obzir oni koji to moraju, posebice institucije BiH - rekla je Kosor.

– Ja nisam ta koja treba objašnjavati nešto vezano za prodaju splitskog škvera. Vi znate da taj posao rade nadležne institucije i ljudi koji su stručni. Jako je bitno što kaže Agencija za tržišno natjecanje. I čekamo mišljenje Europske komisije. Kad i ako mišljenje o planu restrukturiranja bude pozitivno, u škveru se mogu početi ugovarati brodovi. To je ono što je ključno. Moramo proći ovu fazu, imati još malo strpljenja. Dolazi taj dan kada će se brodovi moći graditi – bio je odgovor premijerke Jadranke Kosor na pitanje vezano za prodaju Brodosplita samoborskom DIV-u.

Kosor je u Podstrani pored Splita, gdje je postavila kamen temeljac za zgradu u kojoj će se sagraditi stanovi za 15 branitelja i članova obitelji poginulih branitelja, govorila i o Tihomiru Purdi, branitelju koji u zatvoru u Bosni i Hercegovini čeka odluku hoće li biti izručen Srbiji.

– Najvažnije je da su hrvatske državne institucije ustanovile da nije kriv.  Tu će činjenicu, sigurna sam, uzeti u obzir oni koji to moraju, posebice institucije BiH – rekla je Kosor. Zamoljena da komentira izjavu Zorana Milanovića da je odgovornost na državnim institucijama koje nisu obavijestile Purdu da je na tjeralici, rekla je da se njegovi komentari o braniteljima trebaju odnositi na razdoblje kada im je SDP, dok je bio na vlasti, umanjivao prava.

S obzirom na posjet članova predsjedništva Bosne i Hercegovine, Kosor je komentirala izjave kako se Hrvatska upliće u unutarnja pitanja te države.

– Predsjednik Josipović i ja smo potpisali izjavu o BiH. Naša je ustavna obveza voditi brigu o Hrvatima izvan domovine. Hrvati u BiH jedan su od tri konstitutivna naroda i naravno da je naša obveza progovoriti i o tome da nisu formirana tijela koja mogu voditi državu. Mi nastojimo pomoći. Nikakva uplitanja nema – izjavila je Kosor. Kaže da nije vidjela slike hrvatskih vojnika u bitkama u Afganistanu pa ih nije htjela komentirati.

Premijerka Kosor potom se na ručku u Splitu sastala s braniteljima, invalidima i udovicama Domovinskog rata, predstavnicima njihovih udruga i zadruga iz Splitsko-dalmatinske županije.

Komentara 28

JA
jankoprekobrda
16:08 31.01.2011.

Treba se svaka pa i ona strpiti jedno dvadesetak godina i docekati da joj nesto toplo udje. Sve po onoj nemoj crknuti magare dok trava ne naraste. Gadura kako barem malo ne promisli prije nego sto izvali notornu glupost.

MB
mr_brown
14:05 31.01.2011.

zunzara

VI
vidimškoj
14:17 31.01.2011.

ponedjeljak, 31.siječanj 2011 Kako Peronja misli riješiti pet milijuna kuna otpremnine za direktore Jadroplova? Kruno Peronja djeluje neuništiv. Kad su se već mnogi u HDZ-u ponadali da mu je došao kraj zbog skandala s direktorskim plaćama u Jadroplovu, Peronja iziz svega ponovno izlazi kao pobjednik. Velike plaće, rekli ste? Nema problema, sad ćemo mi to... Djeluje nevjerojatno da za šefa HDZ-a Splitsko-dalmatinske županije i predstavnika Fonda za privatizaciju u Nadzornom odboru Jadroplova nema sankcija zbog 100 tisuća kuna plaće direktora Stipe Papića i člana Uprave Matka Vicelića. Toliku plaću im je upravo Peronja odredio 2008. godine, premda se pravdao da je ugovore naslijedio po dolasku u Jadroplov. Plaća nije smanjena unatoč odredbi Vlade iz srpnja 2009. godine o maksimalnih 17 tisuća kuna. Propust je uočen tek početkom mjeseca, premda je Peronja kao šef Nadzornog odbora o svemu morao referirati vlasnika Hrvatski fond za privatizaciju. Menadžerski ugovori Kako je moguće da je taj nesklad između naloženog i realiziranog potrajao toliko dugo, gotovo godinu i pol dana? Peronja na to nije imao odgovor, a odgovora nema još uvijek ni o načinu na koji se misli prevladati krizna situacija u Jadroplovu nakon što su prošlog ponedjeljka opozvani Papić i Vicelić. Obojica imaju menadžerske ugovore i plaće od 100 tisuća kuna bruto. Neki raniji direktori Jadroplova sjećaju se kako su u ugovoru imali klauzulu o otpremnini na 36 plaća, a smijenjeni dvojac navodno ima ugovor na 24 plaća otpremnine. Što u prijevodu znači, gotovo punih pet milijuna kuna! Tako to ide kad se Vlada odjednom sjeti štedjeti. Svota je daleko od zanemarive pa smo pitali Peronju kako teku pregovori oko nagodbe za otpremninu. - Sve je još u tijeku. O iznosu otpremnine vam ne mogu ništa kazati jer se radi o poslovnoj tajni - bio je Peronja standardno zakopčan do grla. Ni o Papićevom nasljedniku nije htio ništa konkretno. - Sve će se znati nakon sjednice Nadzornog odbora - opet nije ništa kazao Peronja. Kandidat za čelno mjesto u Jadroplovu je državni tajnik u Ministarstvu turizma Branko Grgić. +++++++++++++++++ Da lopovi iz kradezea ????? mafijozi.............

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije