Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Kosor: Ako su istiniti napisi o ponašanju skupine članova karlovačke mladeži HDZ-a, bit će izbačeni iz stranke

09.11.2008.
u 14:16

ZAGREB - Zamjenica predsjednika HDZ-a i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor izjavila je danas Hini da, ako su istiniti napisi o nepriličnom ponašanju skupine članova mladeži karlovačkog HDZ-a u kafiću River pub, oni će biti izbačeni iz stranke.

HDZ-ov vijećnik i sin državnog tajnika u MORH-u demolirali lokal

- Zatražili smo izvješće karlovačke organizacije HDZ-a i sutra ćemo ga razmotriti na Predsjedništvu stranke - istaknula je Kosor.

- Nećemo tolerirati ni nasilje, ni bilo kakvo koketiranje s ustaštvom ili veličanje ustaštva jer demokratska Hrvatska nije nastala na temeljima propale, izdajničke ustaške ideologije, već u svojim temeljima ima antifašizam i pobjedu u Domovinskom ratu - dodala je.

Po riječima Željka Godača, vlasnika karlovačkog River puba, skupina članova mladeži HDZ-a je u noći s petka na subotu razbijala po njegovom lokalu u središtu Karlovca, zbog čega je zvao policiju, no izgrednici su se razbježali prije intervencije. Godač je također rekao kako je, kad su ih pokušali smiriti, jedan od njih u jednom trenutku s uzdignutom desnom rukom vikao: "Ajmo, ustaše", a ostali se prijetili utjecajnim ocem jednoga od njih.

Karlovačka policija potvrdila je da je u subotu rano ujutro, oko jedan sat, primila poziv iz River puba u karlovačkoj Preradovićevoj ulici, ali kad su došli na intervenciju, u lokalu nisu više nikog zatekli.

Predsjedništvo mladeži HDZ-a grada Karlovca sinoć je održalo sastanak na kojem je, kako su priopćili, "analiziralo situaciju koja se dogodila u kafiću River", te najavilo da će "neprimjereno ponašanje jednog člana mladeži HDZ-a biti sankcionirano".

U priopćenju predsjednika karlovačke mladeži HDZ-a Matije Perkovića također se navodi kako se oštro ograđuju od svakog ispada koji uključuje bilo kakvo veličanje ustaštva i ustašku ikonografiju.

(Hina)

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije