Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
suđenje

Korumpirani suci na optuženičkoj klupi: Ne osjećamo se krivima

pešutić
Goran Kovačić/PIXSELL
01.07.2013.
u 17:36

Obrana je već na početku dovela u pitanje optužnicu, ali i cijeli predistražni i istražni postupak nazivajući ga kompromitiranim jer ga je vodio neovlašteni tužitelj.

Korumpirani suci na optuženičkoj klupi splitski sudac Robert Pešutić i njegov kolega s istog Općinskog suda u Splitu Ante Unković ne smatraju se krivima za koruptivna kaznena djela za koja ih optužuje USKOK i ne priznaju zahtjev za oduzimanje imovinske koristi od ukupno oko 14 tisuća eura koje su, prema optužnici, stekli primajući novac i darove za svoje usluge.

Očitovanje je to dvojice danas suspendiranih sudaca pred sutkinjom Ikom Šarić koja predsjeda vijećem Županijskog suda u Rijeci na kojem je jučer, nakon dviju ranijih odgoda, počelo suđenje sucima optuženim za zloporabu položaja i ovlasti i primanje mita, a sve vezano za donošenje povoljnih presuda i odgode odlazaka na izdržavanje zatvorske kazne. I suoptuženici, Gabrijela Soldo optužena za davanje mita Pešutiću, i Gordan Bičak, kojeg USKOK tereti da ga je poticao na zloporabu položaja, ne smatraju se krivima.

I dok je zamjenica ravnatelja USKOK-a Jasna Jurković Kralj u uvodnom govoru istaknula da će iskazima brojnih svjedoka, dokumentacijom i rezultatima provedenih mjera nadzora telefonskih razgovora među optuženicima i njihova praćenja dokazati sve točke optužnice, obrana je već na početku dovela u pitanje optužnicu, ali i cijeli predistražni i istražni postupak nazivajući ga kompromitiranim jer ga je vodio neovlašteni tužitelj.

No, zadržavajući pravo da uvodne govore održe nakon što optužba izvede svoje dokaze, obrane optuženih i sami optuženici ustvrdili su da će dokazati da nisu nikad primili i dali mito kako ih se tereti i da je riječ o brojnim "nesporazumima" u tumačenju njihovih postupaka koji su ih doveli na optuženičku klupu. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije