Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Kopenhagenu istječe vrijeme, a dogovora nema

Copenhagen
Reuters
18.12.2009.
u 09:25

Glavni kamen spoticanja među zemljama sudionicama konferencije je pitanje koliko bi bogate zemlje trebale ponuditi "klimatske pomoći" siromašnijim zemljama.

Još je manje od 24 sata ostalo za postizanje konačnog dogovora među sudionicima summita u Kopenhagenu, a pregovori su već danima u slijepoj ulici. Glavni kamen spoticanja je pitanje koliko bi bogate zemlje trebale ponuditi "klimatske pomoći" siromašnijim zemljama.

Konačna odluka o mehanizmima za financiranje "klimatskog fonda" vjerojatno će biti odgođena za buduće sastanke.

S ovakvim razvojem događaja nisu zadovoljni gospodarstvenici.

- Propast dogovora značio bi zaustavljanje investicija na koje smo računali - izjavio je Laurent Corbier, potpredsjednik tvrtke Areva.

Komentara 2

KA
Kamenjak
11:08 18.12.2009.

Na kraju najveći lopovi i zagađivači žele da ispadne kao da su siromašni problem i za klimu pa im treba ˝klimatska pomoć˝. Možda bi bilo i dobro da nas sve zajedno sprži sunce.

BB
Bugs Bunny
11:14 18.12.2009.

Nakon dugotrajnih last minute pregovora, pod novim podstrekom spasitelja svijeta Husseina Obame dolazi do potpisivanja sporazuma u Kopenhagenu... Svijet je sretan, ipak ćemo spasiti našu majčicu zemljicu od tog zlog zlog CO2 kojeg izdišemo svaki dan, WE CAN DO IT, YES WE CAN! I tiranija može početi....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije