Naslovnica Vijesti Zanimljivosti

Kopenhagenu istječe vrijeme, a dogovora nema

Glavni kamen spoticanja među zemljama sudionicama konferencije je pitanje koliko bi bogate zemlje trebale ponuditi "klimatske pomoći" siromašnijim zemljama.
18. prosinca 2009. u 09:25 2 komentara 2 prikaza
Copenhagen
Foto: Reuters

Još je manje od 24 sata ostalo za postizanje konačnog dogovora među sudionicima summita u Kopenhagenu, a pregovori su već danima u slijepoj ulici. Glavni kamen spoticanja je pitanje koliko bi bogate zemlje trebale ponuditi "klimatske pomoći" siromašnijim zemljama.

Konačna odluka o mehanizmima za financiranje "klimatskog fonda" vjerojatno će biti odgođena za buduće sastanke.

S ovakvim razvojem događaja nisu zadovoljni gospodarstvenici.

- Propast dogovora značio bi zaustavljanje investicija na koje smo računali - izjavio je Laurent Corbier, potpredsjednik tvrtke Areva.

VISERA
EU FONDOVI
Inovacije: Radimo na razvoju robota koji će mnoge poštedjeti zamornog pretipkavanja podataka
  • Kamenjak:

    Na kraju najveći lopovi i zagađivači žele da ispadne kao da su siromašni problem i za klimu pa im treba ˝klimatska pomoć˝. Možda bi bilo i dobro da nas sve zajedno sprži sunce.

  • Bugs Bunny:

    Nakon dugotrajnih last minute pregovora, pod novim podstrekom spasitelja svijeta Husseina Obame dolazi do potpisivanja sporazuma u Kopenhagenu... Svijet je sretan, ipak ćemo spasiti našu majčicu zemljicu od tog zlog zlog CO2 kojeg izdišemo svaki dan, WE CAN DO IT, ... prikaži još! YES WE CAN! I tiranija može početi....