Naslovnica Vijesti Crna kronika

Kopao po smeću, uzimao račune i sklapao ugovore s teleoperaterima

Okrivljenik se na opisani način nepripadno okoristio za više od 31.000 kuna
04. prosinca 2017. u 14:51 17 komentara 14017 prikaza
kopanje po smeću
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je podiglo optužnicu protiv 34-godišnjaka koji je prekapao po smeću i uzimao odbačene račune i dokumente s osobnim podacima pomoću kojih se okoristio za 31.000 kuna!

Od prosinca 2012. do ožujka 2014. godine na području Varaždina, Kuršanca i Koprivnice iz kanti za smeće uzimao je odbačene račune i dokumente s osobnim podacima devet osoba, a potom je bez njihovog znanja i suglasnosti telefonski zaključio pretplatničke ugovore s dva teleoperatera, dogovarajući plaćanje računa po dospijeću.

- Ovlašteni zaposlenici su povjerovali okrivljeniku i zaključili ugovore za ukupno 25 telefonskih brojeva na ime pojedinih osoba kojima se potom on koristio, a ispostavljene račune nije platio. Okrivljenik se na opisani način nepripadno okoristio za više od 31.000 kuna - ističu u DORH-u koji ga optužuje za počinjenje produljenih kaznenih djela prijevare i nedozvoljene uporabe osobnih podataka.

Emily Bolje da je šutio Mladić u vlaku priznao da vara djevojku, no ovome se sigurno nije nadao Facebook Prevarant s Facebooka Davao lažne dojave o 'sigurnjacima' na kladionici Na Instagramu otkrila da je suprug vara Detalj sve razotkrio Šok na Instagramu: Zbog ove fotografije doznala da je suprug vara
sas
PREVENTIVA
Liječnik savjetuje: U ovim situacijama je potrebno tražiti drugo mišljenje stručnjaka

A1 izdvaja za Vas

 • DonQuijote:

  Kad teleoperateri u pohlepnoj želji za sklapanjem ugovora, uopće ne provjeravaju identitet onoga koji im dodje. Zabljesnu im okice i pomisle:" evo još jedne ovčice za šišanje".

 • Avatar Niškorist
  Niškorist:

  Obrtnik godine ?

 • Avatar navijač
  navijač:

  Jel taj kopa zato što je gladan? glupost takvih ima malo više. Onaj ko nema njega je sramota,a ovakvi nemaju obraza.