Naslovnica Vijesti Hrvatska

Konzervativci: Komunizam je teže savladati nego što smo mislili

Vice Batarelo je, pak, naglasio da je hrvatsko društvo i kultura još od Drugog svjetskog rata pod hegemonijom radikalne ljevičarske misli.
15. svibnja 2014. u 22:53 102 komentara 9679 prikaza
Kulturfest
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/9

Ljubitelji konzervativne misli ispunili su do posljednjeg mjesta Smaragdnu dvoranu hotela Esplanade u kojemu je večeras otvoren Kulfest.

Organizatori skupa dr. Vice Batarelo i dr. Stjepo Bartulica istaknuli su da je nasljeđe komunizma teško savladati te da su se mnogi prevarili kad su pomislili da je komunizam izbrisan na prvim demokratskim izborima prije 25 godina. Bartulica je naglasio da konzervativci znaju da ljudska narav pati od nekih nedostataka te da ne možemo stvoriti idealno društvo. 

Konzervativcima je prioritet zaštita ljudskog života i oni će stoga, bez obzira na napade, otvoriti i pitanje pobačaja. Vice Batarelo je, pak, naglasio da je hrvatsko društvo i kultura još od Drugog svjetskog rata pod hegemonijom radikalne ljevičarske misli. Stoga je naše politički korektno ponašanje i danas vrlo često u skladu željama koje je uspostavila intelektualna politička elita ljevice kroz desetljeća svoje strahovlade.

Nakon uvodnog slova održan je okrugli stol na kojem su sudionici pokušali odgovoriti na pitanje što je zapravo konzervativna misao u Hrvatskoj i svijetu. Na njemu su pored organizatora sudjelovali dr. Slaven Letica, Robin Harris, Damir Jelić i Nino Raspudić.

>> 'Europa je iznjedrila ono najbolje – sekularizam i ljudska prava, ali i najgore – nacizam i kolonijalizam'

Financije
Vrhunska edukacija
Kako primijeniti EXCEL® na konkretnim poslovnim zadacima?

A1 izdvaja za Vas

 • Avatar Jana
  Jana:

  Da je valjao komunizam bio bi i dan danas ali su ga napustile sve nekadašnje crvene utvrde u svijetu. Naime, crveni i danas imaju vladu samo što su shvatili da ako preokrenu kabanicu mogu se još više bogatiti . Zato ... prikaži još!Zato čvrsto stojim uz konzervativce. Za vrijeme juge smo govorili " komunista = komu ništa komu sve!"

 • narodne_novine:

  Interesantno, mozda se narod konacno probudi. Treba vise ovakvih skupova. Konacno nekakva normalna diskusija bez ustasa i partizana.

 • Avatar panda13
  panda13:

  Pitanje za cinbenika. Šta je u hrvatskoj napravljeno za vrijeme vladavine Račana i za vrijeme Milanovića?