Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Riječki karneval

"Konstruktivna" sjednica Vlade karnevalskog spasa

Maskare-Vlada04
Foto: Nel Pavletić/PIXSELL
1/4
04.03.2011.
u 13:59

Skomirani iz "Ministarstva pusti me da spavam”, uvjeren kako rad ubija, ima rješenje za sve probleme - možda je bolje prespavati nego nešto krivo napraviti

Kako i priliči visokim dužnosnicima, na današnju sjednicu “Vlade karnevalskog spasa” pred Poglavarstvo Grada Rijeke stigli su vozilima Oldtimer kluba Rijeka. Predsjednik-premijerka “Ivo-Jadranka”, dvije osobe u jednoj, naravno, sve zbog mjera štednje, vodio je sjednicu kojom je promovirano zajedništvo, sreća, veselje tijekom proteklih maškaranih tjedana. Njegovi ljudi, Pedalko Peraja, ministar mora, jezera, rijeka, potoka, asfalta i tračnica, Bartol, ministar vina, kupusa, fažola i kobasica, Skomirani, prvi čovjek Ministarstva “pusti me da spavam”, i Okrugli, ministar nezdravstva, zdravog razuma, otrežnjenja i bistrih glava, žustro su raspravljali o trenutačnom “sado-mazo stanju”, “sanitarnom kordonu za izlaz”, a treća je točka dnevnog reda bila - “prazno”.

Prednost je malog broja ministarstava, naglasio je predsjednik-premijerka, jer kad ih imaš više, možeš više i krasti. Ministar Bartol predložio je ispijanje vina, jer voda je kod nas ipak najskuplje piće. Poštujući protokol, predsjednik-premijerka javnost je obavijestio o imovinskim karticama svojih ministara, koji su uglavnom sretno oženjeni, a neki i udani, uglavnom dobro "skučeni". Ministar Bartol, držeći se one poznate “vina, vina mi dajte, jer utjehe nema u vodi” imao je nekoliko zanimljivih prijedloga, poput, da svi krenu piti vino, jer voda je ionako dobra smo za zelenje. Ako pijemo vodu, bit će manje za biljke, mudro je zaključio Bartol. Skomirani iz Ministarstva “pusti me da spavam”, uvjeren kako rad ubija, ima rješenje za sve probleme - možda je bolje prespavati nego nešto krivo napraviti, radi što manje, a ono što možeš, prebaci na drugoga. Ministri su složni da je ovogodišnja “džepna” kraljica karnevala idealna za ovo recesijsko vrijeme. Na samom kraju sjednice Vlada karnevalskog spasa najavila je za nedjelju održavanje najvećeg prosvjeda podrške s više od 8 tisuća sudionika.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije