Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prema trenutnim prognozama

Konačno predah? Još danas nekoliko upozorenja, a DHMZ za sutra ima dobre vijesti

Zagreb: Zbog kiša porastao vodostaj Save koja se izlila iz korita
Foto: Igor Soban/PIXSELL
1/14
26.07.2023.
u 15:58

Prema sadašnjim prognozama, sutra nas očekuje predah od vremenskih nepogodna kojima smo izloženi proteklih dana. Osim dijelova obale, cijela Hrvatska je bez upozorenja.

"Danas je na snazi narančasto upozorenje za dubrovačku regiju zbog visokih temperatura te upozorenje za jak vjetar na području Kvarnera i Kvarnerića i Velebitskog kanala", objavilo je u srijedu poslijepodne Ravnateljstvo civilne zaštite. 

Na radarskoj slici na stranicama DHMZ-a vide se oblaci koji prolaze iznad Zagreba, prema istoku zemlje. U dijelovima glavnog grada, nešto prije 16 sati počeo je pljusak, ponegdje s grmljavinom, no brzo se razvedrilo. Državni hidrometeorološki zavod objavio je kako je tijekom jučerašnjeg dana i noći ponegdje pala znatnija količina kiše što je vidljivo u jutarnjim mjerenjima. "I u nastavku dana ponegdje valja računati na pljuskove i grmljavinu", upozorava DHMZ.

Sutra sunčanije i uglavnom suho, jutro svježe. "Pretežno sunčano, u unutrašnjosti ujutro mjestimice kratkotrajna magla, potom umjerena naoblaka i uglavnom suho vrijeme. Vjetar na kopnu slab, na istoku i umjeren sjeverozapadni. Na Jadranu umjerena i jaka bura, popodne u slabljenju i okretanju na sjeverozapadnjak, na sjeveru i jugo. Najniža temperatura zraka od 11 do 14, u gorju niža, a duž obale i na otocima od 17 do 22 °C. Najviša dnevna od 22 do 25, na Jadranu od 26 do 30 °C", vremenska je prognoza za četvrtak.

Prema sadašnjim prognozama, sutra nas očekuje predah od vremenskih nepogodna kojima smo izloženi proteklih dana. Osim dijelova obale, cijela Hrvatska je bez upozorenja.

Foto: DHMZ

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije