Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Konačno krenuli vlakovi zaustavljeni zbog snijega

Oko 19 sati u pomoć putničkom vlaku koji je stajao u Metku stigla je jedna lokomotiva iz Gospića, a ubrzo zatim u Medak je stigao drugi putnički vlak koji je krenuo u 15 sati iz Splita.
19. prosinca 2009. u 20:31 17 komentara 13 prikaza
vlak u metku
Foto: (mč)

Oko 19 sati u pomoć putničkom vlaku koji je stajao u Metku stigla je jedna lokomotiva iz Gospića, a ubrzo zatim u Medak je stigao drugi putnički vlak koji je krenuo u 15 sati iz Splita. U vlaku je bilo dosta putnika.

- Nadam se da ćemo stići do Zagreba jer nastavljamo dalje za Ljubljanu – reče nam jedna putnica.

- Silazim u Gospiću, da li se ima još mnogo voziti, s čim ste vi stigli – odgovorila je i pitala Maja Draženović koja je u Liku stigla iz Splita.

U drugom vagonu smo zatekli Marka Marinkovića koji je bio prezadovoljan velikim ličkim snijegom jer je na tjedan dana stigao prijatelju u Gospić. U vlaku smo susreli i šefa vlaka Damira Zelembabu, ali ni on kao niti radnici na gospićkom kolodvori nisu smjeli ništa pričati jer im prijeti novčana kazna ili čak i – otkaz.

- Ovo je loš posao. Šefovi su znali da je pao snijeg i u Liku nisu smjeli uputiti nagibni vlak za koji se zna da ne podnosi snijeg i hladnoću. Trebali su upotrijebiti dizelke kao što je ova što vuče naš vlak – reče nam Zvonko Kučić, strojovođa koji je iz Šibenika krenuo po teretni vlak u Ogulin.

Negdje u isto vrijeme iz Vrhovine je krenuo i nagibni vlak za Split. Načelnik općine Vrhovine Milorad Delić, kaže da su odnijeli nešto osvježenja putnicima ali ne i kruha jer ga u Vrhovinama večeras nije bilo u prodaji.

zanimljivo
Odrekli se imena, ali i prezimena! Svoja prava imena domaće zvijezde dobro kriju od javnosti! Znate li ih?
HUB
Napravite prvi korak
Financijske poteškoće moguće je riješiti
 • maretipe:

  Malo snjijezne radosti bozic je.Niko nezna dali bi i dizelke isto to izdrzale sad se vidi kako je Rusima tesko.Takve kritike uvijek i to do kostiju prigovarati pogledaj Le Mans pet ij se zabilo u tunel ni napred ni nazad ... prikaži još! a tako moderni vlakovi a mi prigovaramo HZ iz tih opozicja nista dobro vidijecemo kad oni dodu na vlast .Racan je bijo cetiri godine kuoijo je te vlakove koje ne funkcijoniraju onda je SIMENS placao mito samo da sekupi njihov produkt a tu je bijo 100%i SDP RACAN MILANOVIC CACIC PUSIC drug MESIC kako je moguce da USKOK to nije ispito Gos BAJIC FABER ka ko to da ste na to oko SLIJEPI.RACAN I SDP su nam nabili 35 milijardi eura duga di je taj novac oni nemoraju nikome odgovarati on je kao JANSINA vlada i partija OMERTA

 • baća45:

  U petak sam vidio Končarov vlak koji je odvučen na probnu vožnju u BIH. Dizajnom mi se sviđa više nego naši \'\'Bombardijreri\'\' - nagibni vlakovi. Navodbno da su 2 kupili Bosanci i 5 Srbi. Ne znam kad će HŽ doći ... prikaži još! na red ??? Vjerojatno kad ga susjedi isprobaju i kad se otklone možebitni nedostatci jer ni njima ne bi mogli prodati ni tih 7 ako se pojave neki nedostatci.

 • Avatar Svećenik
  Svećenik:

  koji zbrkan članak. a bi t je opet HŽ infrastruktura. Nisu očistili prugu. Njihovo rukovodstvo je do bola nesposobno. Sinoć na otv je onaj frogač sve lijepo rekao. HŽ ima tzv tvrtke kćeri koje je osnovao sa ciljem da nešto ... prikaži još! za nejega rade. I sada rade drugi, a kćerke nemaju posla i idu u stečaj. Zar nisu oni mogli počistiti snijeg?