Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 189
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TERORISTIČKI NAPADI HAMASA

Komšić napao veleposlanicu Izraela u BiH zbog izjava o sukobu: 'Ona je izmanipulirana budala'

Sarajevo: Održana je redovna sjednica Predsjedništva BiH
Foto: Armin Durgut/PIXSELL
1/3
11.10.2023.
u 11:15

Oštrom izjavom veleposlanica Galit Peleg u utorak je Komšića podsjetila da su u Hamasovim napadima brutalno ubijani nedužni civili, ističući kako joj je neshvatljivo da netko to ne vidi jasno

Predsjedatelj Predsjedništva BiH Željko Komšić nazvao je veleposlanicu Izraela u njegovoj zemlji "izmanipuliranom budalom", nakon što ga je ona kritizirala zbog toga što je pozvao da se teroristički napadi Hamasa na židovsku državu "promatraju u kontekstu". Oštrom izjavom veleposlanica Galit Peleg u utorak je Komšića podsjetila da su u Hamasovim napadima brutalno ubijani nedužni civili, ističući kako joj je neshvatljivo da netko to ne vidi jasno.

Također je pozdravila izraze potpore što ih je Izraelu nakon Hamsovih napada uputila predsjedateljica Vijeća ministara BiH Borjana Krišto, koju je zbog toga također kritizirao Komšić ocijenivši njezinu gestu "neopreznom i sebičnom" te je konstatirao kako je to ionako politika stranke čiji je Krišto član, odnosno HDZ-a BiH.

 

>> VIDEO Razaranje u Gazi, Izrael nastavlja bombardirati

Veleposlanica Peleg ocijenila je da je Krišto tom gestom pokazala da je na pravoj strani povijesti, a Komšiću je postavila pitanje na kojoj je strani on.

POVEZANI ČLANCI:

Komšić je izraelskoj veleposlanici odgovorio u srijedu kratkom porukom u kojoj se pravdao kako zapravo nije kazao to što mu Peleg predbacuje, a da su svi oni koji tvrde drugačije "budale". "Ovo što ste vi izgovorili, a tiče se moje izjave vezano za stajalište Borjane Krišto i sve što se događa ovih dana u Izraelu i Gazi, mogu samo reći da tako nešto što ste vi izgovorili ne da nije točno... već tako nešto može reći samo ili zlonamjerna lažljiva budala ili izmanipulirana, također zlonamjerna budala", izjavio je Komšić kako ga citiraju lokalni mediji.

Dodao je kako veleposlanicu Peleg svrstava u ovu drugu kategoriju te je zaključio kako ju je zapravo netko nagovorio da izjavi "laži i glupost". Po Komšićevoj interpretaciji to je učinila osoba kojoj je bitan samo novac, a zarađuje ga sa sljednicima politike koji su počinili holokaust nad Židovima. Na koga je pritom mislio nije kazao.

Teroristički napadi Hamasa na Izrael i reakcija koja je uslijedila izazvali su podijeljene reakcije u BiH, koje su potvrdile kako u toj zemlji nema suglasnosti ne samo o unutarnjim, nego i o vanjskopolitičkim pitanjima. Podjele su bile najvidljivije u Mostaru gdje su na zapadnoj strani nastanjenoj pretežito Hrvatima iskazali potporu Izraelu, dok su u dijelu grada gdje su većina Bošnjaci manifestirali solidarnost s Palestincima.

>> VIDEO Stanovnici Gaze nakon izraelskih zračnih napada: 'Nema sigurnog mjesta'

Komentara 13

DU
Deleted user
12:11 11.10.2023.

Jako kulturan je čovjek Sejdo Komšić Bajramović nema šta.

CR
CroViper
12:37 11.10.2023.

Sejdo se igra vatrom...

Avatar gusjenica
gusjenica
13:53 11.10.2023.

Nivo kulture koji i odgovara cijelom njegovom radu i životu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije