Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
13.12.2014. u 09:55

Sve ono što su činovnici u referadama nekada radili danas se obavlja kompjutorski

Dekan Ekonomskog fakulteta prof. Lajoš Žager, koji je kratko na tom mjestu, pokazao je jučer mnogima koji se u obnašanju svojih dužnosti skrivaju iza raznoraznih administrativnih “ograničenja” i povjerenstava kako se, kad ima želje, problemi rješavaju. Brzo i učinkovito. Našao je grešku u koracima onima s čijom se odlukom, ponajprije kao čovjek, nije mogao složiti i bez čekanja da mu se sastane Fakultetsko vijeće, u kojem bi sigurno bilo i onih koji bi zagovarali drastične kazne “grešnim” studenticama, oslobodio ih odgovornosti.

Fakultetsko vijeće će, najavio je dekan, u utorak raspravljati o radu referade. Umjesto da se bave onim što su do sada pogrešno radili u toj službi, koja mora biti na usluzi studentima jer postoji zbog njih, trebali bi otvoriti pitanje smislenosti njena postojanja. Jer, sve ono što su činovnici u studentskim referadama nekada radili danas se obavlja kompjutorski.

Koja referada i kome još treba?! To kako oni rade vrijeme je odavno pregazilo, prokomentirao je jedan naš sugovornik. Stoga, desetak zaposlenih u referadi Ekonomskog fakulteta trebalo bi biti sretno da posao uopće ima jer, ako Hrvatska želi moderno visokoškolsko obrazovanje, njihova mjesta brzo će postati suvišna.

>>Dekan Žager: Žao mi je što je do toga uopće došlo. To nam nije trebalo

>>Skandal na faksu: Studentice suspendirali zbog kritiziranja referade!

Komentara 5

FO
forlife
11:36 13.12.2014.

Bravo Irena! Naši gospodarski problemi su mnogo dublji od prolaznih HDZ-a i SDP-a. Insitucije funkcioniraju hijerarhijski, autoritarno i zaostalo. Sve vode ugojeni starci kojima je jedina zadaća čuvati status quo za sebe dok sve ne propadne i dok se ne zatre. Treba mijenjati sustav upravljanja svega i to iz temelja.

JA
james49
11:53 13.12.2014.

A gdje zaposliti rodjake?

DU
Deleted user
11:18 13.12.2014.

i to je to .kulturan , razuman ,skolovan i sutljiv ,takovi ce odluciti tko ce vladati hrvatskom , nikako ona strasila u crnim odorama sa bijelim krizevima od kojih se ledi krv u zilama ,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije