Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 196
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Opasnost za život

Komadi žbuke padaju i sa 20 metara, zasad stradao auto

žbuka
I. Galović/Pixsell
15.12.2010.
u 15:49

Sigurnosna vrpca samo je privremeno rješenje da se spriječi tragedija. U što skorije vrijeme kućni se savjet treba dogovoriti što i kako napraviti na sanaciji pročelja, kaže glasnogovornik PU brodsko-posavske Antun Jakobović

S derutnog pročelja najstarijeg brodskog nebodera na uglu Pilarove i Vukovarske ulice komadi žbuke teški i do kilograma padaju s visine veće i od dvadeset metara, a zgrada je, zbog sigurnosti prolaznika, ograđena policijskom vrpcom.

– Ovdje će netko poginuti! Pilarovom prolazim svaki dan i nije mi ni malo ugodno. Ne znam čija je zgrada, je li pročelje u vlasništvu stanara ili grada, ali nešto treba učiniti – kaže Antun Varnović, jedan od Brođana koji danas neboder obilazi u širokom luku.

Grad učinio što je mogao

Kako bi bar malo zaštitili živote građana, policija je najnesigurnije dijelove pločnika okružila policijskom vrpcom. Na sreću, “projektili” od cementa do sada nikog od prolaznika nisu ozlijedili, ali je žrtva urušavajućeg pročelja bio parkirani automobil na kojemu je otpadnuti komad žbuke razbio zadnje staklo i načinio udubljenje na krovu. Predstavnici stanara zgrade nisu htjeli razgovarati, a u gradskoj upravi tvrde da su učinili sve što su mogli.

– Poslali smo dopis građevinskoj inspekciji da provjere stanje, ali koncesionar koji održava zgradu dužan je sanirati ovaj problem – kaže pročelnik ureda za prostorno uređenje Grada Damir Klarić.

Bez elemenata za prijavu

U ovome trenutku jedino osiguranje od nesreće je komad plastične vrpce s natpisom “POLICIJA”, koje označava opasnu zonu, ali ni on nema neku veliku težinu. – Sigurnosna vrpca samo je privremeno rješenje, da bi se spriječila neka tragedija. U što skorije vrijeme kućni savjet se treba dogovoriti što i kako napraviti na sanaciji pročelja, a hoće li se za to koristiti sredstva iz grada - policije se ne tiče – kaže Antun Jakobović, glasnogovornik Policijske uprave brodsko-posavske, napominjući da zasad ne postoje elementi zbog kojih bi protiv ikoga podnijeli kaznenu prijavu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije