Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti

Kolinda je, poput Pere iz 'Vlaka u snijegu', dala potpis sama sebi

"Mogu sama za sebe potpisati? Nisam to ni znala", prpošno je rekla KGK
26. studenoga 2014. u 14:00 73 komentara 6237 prikaza
Kolinda Grabar Kitarović
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/2

Sjećate li se lika Pere iz Lovrakova "Vlaka u snijegu" koji je, osim što je sjajno bio ilustriran u knjizi, isto tako bio dobro prikazan u filmu redatelja Mate Relje. Sjećate li se kako je Pero sam za sebe glasao za domaćina zadruge, a prije toga dijelio slatkiše učenicima da glasaju za njega, a ne za omiljenog i među djecom popularnog Ljubana. I kako je na kraju taj njegov jedan jedini glas za samoga sebe raskrinkan tako što je vlastito ime napisao malim početnim slovom tj. pero. Jer, osim što je bio bahat i neotesan, bio je i – nepismen.

Hvala RTL­-u! Naime, na nesretnu Perinu "predizbornu kampanju" sjajno je jučer podsjetio RTL-ov prilog u središnjem dnevniku, o početku prikupljanja potpisa za kandidaturu za novog hrvatskog predsjednika, gdje se Kolinda Grabar Kitarović ponudila da postane "Pero", jer je sama sebi dala potpis na svome štandu, što nijednom drugom kandidatu (Josipoviću i Kujundžiću) nije na um palo učiniti.

"Mogu sama za sebe potpisati? Nisam to ni znala", prpošno je rekla KGK i dodala svoj potpis, zacijelo među prvima od 10.000 potrebnih koliko ih valja prikupiti u sljedećih 12 dana. Kujundžićev štand RTL nazvao je skromnim, a Josipovićev dolazak popratio je informacijom kako je došao nakon predsjedničkog radnog kako bi sudjelovao u vlastitoj predsjedničkoj kampanji. Ne zna se tko je skromniji i samozatajniji među kandidatima za Pantovčak, zar ne? Baš kao i minorni Ante Đapić, koji je, također, dao potpis sam sebi, što je zabilježila Nova TV! A hrvatski "vlak" odavno je zapeo u snijegu i teško da će ga se iz toga zapuha izvući bez zajedništva, pameti i "zadrugarstva", baš kao i u Lovrakovoj knjizi. Pučkoškolskoj lektiri koje bi se i predsjednički kandidati mogli prisjetiti. Barem u metafori. Ili onda kad daju potpise sami sebi.

Vukovar TV PEČAT "Svaki dan, dobar dan" pokazao pravu sliku siromašnog Vukovara Kolinda Grabar Kitarović TV PEČAT Ako Kolinda vrati generale po uzoru na Izrael, onda – Mazal tov!

PLUS

Da je papa Franjo znao da je Ivana Petrović s Nove TV zajedno s njim u Bruxellesu, sigurno bi joj došao poljubiti ruku, jer je opet pokazala da je prva dama vanjskopolitičkog izvještavanja!

MINUS

Utrku novinara za odvjetnikom Hanžekovićem i Milanom Bandićem pred zagrebačkim sudom bilo je degutantno gledati, pa ako već nisu htjeli dati izjave, to nije trebalo ni objaviti.

RIT Croatia
PROMO
Svakodnevno mjerimo razinu sigurnosti na našim kampusima
 • Avatar mili99
  mili99:

  Kakav je ovo komentar i članak. Po ovoj logici ne bi kandidati niti trebali za sebe glasati na izborima jer bi to bilo kako on kaže "Pero sam sebi daje glas". Molim vas bez ovakvih analiza ubuduće.

 • Bjelovar112:

  pa kome ce ? vjeruje u sebe i normalno je da si da potpis

 • centarfor25:

  Vidi se za koga navija ovaj novinarčić. Pavičić nije vidio da je i Josipović potpisao za sebe a da je i Kujundžić htio potpisati ali nije imao osobnu uz sebe. i to prije Kolonde. Samo kritizira Kolindu što je potpisala ... prikaži još! za sebe i to nakon što su je upozorili da to može napraviti. Dakle i 24 sata se je osim EPH svrstao uz Josipovića.