Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Ako Kolinda vrati generale po uzoru na Izrael, onda – Mazal tov!

Kolinda Grabar Kitarović
Željko Lukunić/ PIXSELL
12.11.2014. u 14:00

Nadam se da joj je inspiracija Izrael i njihov odnos prema svojim časnicima i njihovoj ulozi u poslovnom i političkom životu

HTV­ovci, napokon, hvataju kurs i njihov političko­poltronski njuh prepoznaje Kolindinu retoriku i PR, pa su sinoćnji udarni dnevnik započeli njezinom otpočelom kampanjom (koja kao da nije počela još onda kad je zaplavila hrvatsko nebo svojom pojavom – op.) i kao da su na taj način željeli odgovoriti svima koji trube da su Josipovićev servis. Pa su u prve minute stavili Kolindinu uzdignutu desnicu, popraćenu dentalnim siktanjem kako su "bolji novi izzzzzbori, nego još godinu dana ove nessssspossssobne vlade". Jer ona ima "ssssstav".

No, ima i pravo, osobito kad je obećala umirovljene generale vratiti u javni život. Nadam se da joj je inspiracija Izrael i njihov odnos prema svojim časnicima i njihovoj ulozi u poslovnom i političkom životu. A ako nije mislila na Izrael, onda joj treba preporučiti knjigu "Start­up nacija – Tajna izraelskog ekonomskog čuda" (S. Singer i D. Senor, Profil 2014.), u kojoj se otkriva da u tajni izraelskog poslovnog uspjeha počiva upravo povjerenje koje je povjereno njihovim časnicima i vojnicima. No, tko ima vremena neka čita, a Kolindi ­ Mazal tov!

A sretno bi trebalo poželjeti i RTL­ovcima, koji su proračunske nevolje ministra Mornara opisali kao pretakanje "iz šupljeg u prazno", što bi Mornaru itekako išlo u prilog, jer bi značilo da iz nečega što pušta (šuplje), natače nešto što će se napuniti (a bilo je prazno). Naime, ispravno bi bilo reći: iz praznog u šuplje. A današnje generacije novinara to ne znaju. Značilo bi to iz ničega ni u što ili jednostavno – jalovo. Ili narodski, kao što je znao ispaliti Stipe Mesić: musti jarca u rešeto. Prazna obećanja. Iz pozicije Pantovčaka, onda njegova, sad Josipovićeva, a evo i željena Kolindina. Hrpa predizbornih obećanja, dok se ne uhvate pozicije i nakon toga ­ ništa više. Tj. u duhu one: obećanje, ludom radovanje.

PLUS

Kamermanu NoveTV povišica ovaj mjesec, jer je, u općoj euforiji Kolindina nastupa, s usana Karamarka i Prgometa uspio snimiti njihovu sadržajnu konverzaciju: "Di si?"

MINUS

Povremeni krivi potpisi imena osoba pod sliku znaju biti neugodni, premda je Đuri Perici na NovojTV sinoć moralo makar malo goditi da je bio stasiti Dubravko Šimenc

>>Ivana Petrović pokazala HTV-u kako treba izvještavati o zločincu Šešelju

>>Poruka iz Banskih dvora: Siniša Varga u Ameriku, a Fred Matić u ropotarnicu

Komentara 13

PO
Porta1950
14:45 12.11.2014.

Treba vratit generale koji su oslobodili Hrvatsku ,bravo Kolinda

DU
Deleted user
15:21 12.11.2014.

Cudi me da je novinaru jucer promaknuo onaj komentar Josipovica o tamo nekima iz Mostara koji su pomogli Kolindi pri njezinom pisanju programa, jel to stav Josipovica prema intelektualnim mogucnostima nasih Mostaraca?? cudno nijedan medij nije to priokomentirao i prozvao Josipovica za govor koji ne dolikuje predsjedniku drzave, imam osjecaj da polako na vidjelo izlazi stvarna strana naseg Josipovica, neki dan je pokazao pri susretu s dragovoljcima, kao da mu je ustaska zmija u njedrima, tako se je osjecao, tako mu se citalo na faci, da pitamo sto strucnjaci za govor tijela kazu o tom susretu??

BU
Bubalamala
08:56 14.11.2014.

kakav je to znak sa rukom na slici,jel to Hitler Faust ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije