Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prijenos inauguracije

Grabar-Kitarović: Neugodno su me iznenadili izvanredni otkazi Gojan i Novak Srzić

Kolinda Grabar-Kitarović
Foto: Facebook-profil
1/10
13.03.2015.
u 17:59

U obranu otpuštenih novinarki danas je stao i HND čiji je predsjednik Zdenko Duka naglasio da je Izvršni odbor HND-a šokiran odlukom glavnog ravnatelja HRT-a Gorana Radmana

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović oglasila se o jučerašnjim otkazima koje je HRT uručio novinarkama Elizabeti Gojan i Hloverki Novak Srzić zbog javnog polemiziranja o kvaliteti prijenosa predsjedničke inauguracije.

- Neugodno me iznenadila informacija o izvanrednom otkazu urednicama Elizabeti Gojan i Hloverki Novak Srzić na HRT-u. Zalažem se za medijske slobode uz istodobno poštivanje profesionalne novinarske etike, nemiješanje nas državnih dužnosnika u uređivačku politiku, a pogotovo za poštivanje neovisnosti HRT-a kao javnog medijskog servisa - napisala je predsjednica na svom Facebook-profilu.

- Mi političari moramo biti spremni istrpjeti sve vrste kritika, čak i onda kad se pokažu neutemeljenima. Nadam se da će vodstvo HRT-a još jednom razmotriti odluku o otkazu novinarima - dodala je predsjednica.

U obranu otpuštenih novinarki danas je stao HND čiji je predsjednik Zdenko Duka naglasio da je Izvršni odbor HND-a šokiran odlukom glavnog ravnatelja HRT-a Gorana Radmana.

>>Zastupnici pozvali Gorana Radmana da odustane od otkaza Elizabeti Gojan i Hloverki Novak Srzić

>>Elizabeta Gojan i Hloverka Novak Srzić dobile otkaz na HTV-u

>>Hloverka Novak-Srzić o otkazu: Nemam što reći
 

Komentara 158

IV
ivanbradvic
18:08 13.03.2015.

Svaka cast Predsjednice. Samo tako nastavite... Hrvatski gradjani su uz Vas.

19
1995josip
18:07 13.03.2015.

Uskoro i Radman bude dobio otkaz, kada i kukurikavci odlepršaju .

MO
mozdaznam
18:03 13.03.2015.

hahahah. WTF ? sto onda Radman radi ? kao najednom ispunjava pritužbe građana ? hahahah

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije