Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tragedija u Kninu

Kolega poginulih radnika: Kad smo se vratili s pauze vidjeli smo kako ih odnose

Knin: Dva radnika poginula su u nesreći u tvornici DIV TVIK
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
1/7
29.04.2019.
u 16:14

Poznavao sam te dečke. To su mi kolege. Radili smo jedan do drugog, rekao je

U Tvornici vijaka u Kninu DIV dogodila se velika tragedija. Dvojica radnika preminula su nakon što su teško ozlijeđena u tvornici.
Njihov kolega Vahid Derlić kaže da je obojicu poznavao, ali da ne zna uzroke nesreće.

– Poznavao sam te dečke. To su mi kolege. Radili smo jedan do drugoga. Dogodilo se to. Sa strujom očito nešto nije bilo u redu. Dalje ne znamo. Uzroke ćemo vidjeti – rekao je. Rekao je da nikada nije bilo problema.

– U starom pogonu nekad nestane struje, inače nije bilo problema – dodao je.

Kaže da je zadovoljan zaštitom na radu.

– U zadnja dva, tri mjeseca na tome se radilo. Dok nismo položili zaštitu na radu, nisu nam dali da išta radimo – rekao je Derlić novinarima.

Rekao je i kako nije vidio trenutak tragedije.

– Mi smo vidjeli kada su ih odnosili. Nakon marende smo doznali – kazao je. Rekao je da je stariji bio iskusan radnik. Tragedija se dogodila u pogonu galvanizacije, rekao je novinarima.

Podsjetimo, kako neslužbeno doznajemo, do nesreće je došlo tijekom čišćenja bazena u pogonu galvanizacije. Navodno se dogodio strujni udar kada je stariji radnik čistio bazen te mu je tada pokušao pomoći 20-godišnjak, koji je onda i sam doživio udar. Pokušaji reanimacije bili su neuspješni.

Iz DIV-a su se oglasili priopćenjem: "Duboko potreseni obavještavamo javnost da je danas 29. travnja.2019. oko 11 sati u našoj tvornici u Kninu došlo do tragične nesreće u kojoj su smrtno stradala dvojica naših zaposlenika, kolega i prijatelja. U ovom teškom trenutku izražavamo najdublju sućut obiteljima i rodbini preminulih radnika, a kao DIV GRUPA učinit ćemo sve što je u našoj moći da im pomognemo i makar malo ublažimo ovaj nenadoknadivi gubitak. Želimo istaknuti da se tragedija dogodila unatoč činjenici da provodimo i poštujemo sve mjere zaštite i sigurnosti na radu te da posjedujemo sve potrebne certifikate i uvjerenja. Bez obzira na to, o okolnostima tragičnog događaja ni sada pa sve do okončanja istrage nećemo davati nikakve komentare. Na kraju još jednom ističemo da su naše misli i molitve uz obitelji stradalih radnika te da ćemo napraviti sve da im budemo istinska potpora i pomoć ne samo u ovim teškim trenucima nego i ubuduće."

Pogledajte izjavu liječnice:

 

Ključne riječi

Komentara 5

DU
Deleted user
17:02 29.04.2019.

Badava ti svi certifikati i uvjerenja zastite na radu kad su mrtvo slovo na papiru. Kao i vecina toga u ovoj zemlji.

Avatar Le-Freak
Le-Freak
17:06 29.04.2019.

Moras biti smece od covjeka da ovu tragediju koristis za svoju mrzilacku antipropagandu.

YO
yoppi
16:42 29.04.2019.

To je strasno i jako pretuzno. Jadni ljudi rade za te crkavice od placa, u neurednoj zemlji, iz koje svi odlaze, i oni se odlucili da ostanu, i stradali na tome mizernome poslu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije