Naslovnica Vijesti Hrvatska

Koalicijski partneri podržat će Plenkovića, Brkić: Idemo rješavati probleme u državi

Iz izjava pojedinih čelnika stranaka prije sastanka u Banskim dvorima može se zaključiti da će premijer dobiti potporu za predloženu rekonstrukciju
17. srpnja 2019. u 21:23 18 komentara 808 prikaza
Milijan Brkić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Potpredsjednik Hrvatskog sabora i zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić rekao je da su Predsjedništvo i Nacionalno vijeće jednoglasno podržali predložena imena novih ministara istaknuvši kako idu dalje brinuti se o problemima građana i rješavati probleme u državi.

NOVA IMENA Plenković smijenio Žalac, Tolušića i Murganić

"Predsjedništvo i Nacionalno vijeće je donijelo odluku i jednoglasno su je svi podržali. Idemo dalje brinut se o problemima građana i rješavati probleme koje imamo u državi", rekao je Brkić novinarima nakon sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća.

Na novinarski upit kako će javnost reagirati s obzirom na to da se radi o ljudima koji nisu poznati u stranci, odgovorio je kako će vidjeti kako će javnost reagirati na to, a "osobno mislim  da ćemo promjeniti negativne trendove i da ćemo se početi baviti rješavanjem problema za što nas je narod i izabrao".

Nakon sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić  potvrdio je da je jedan od smijenjenih ministara, a iz Vlade odlaze i ministrice Gabrijela Žalac i Nada Murganić.

Gordan Grlić Radman Iskusni diplomat Tko je Gordan Grlić Radman, kandidat za novog ministra vanjskih poslova?

Tolušić je izjavio da će njegova nasljednica, dosadašnja državna tajnica Marija Vučković nastaviti "isti ili još bolji posao", a Murganić kako je mirno prihvatila odluku premijera Andreja Plenkovića da bude dio rekonstrukcije Vlade, a nada se da će njezin odlazak dati šansu za nova rješenja.

Iz izjava pojedinih čelnika stranaka prije sastanka u Banskim dvorima može se zaključiti da će premijer dobiti potporu za predloženu rekonstrukciju.

Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak kratko je rekao kako idu sada "razgovarati, pa će onda dati izjave".

Saborski zastupnik iz reda nacionalnih manjina Furio Radin rekao je kako je sve ovo "već viđeno i doživljeno". "Sve će biti u redu ako ne idemo na izbore", dodao je.

Žalac i Tolušić Završio uži kabinet Žalac i Tolušić napustili Vladu: Sve sam vam rekao prije nego što sam ušao

Šef Hrvatske demokršćanske stranke Branko Hrg rekao je da je premijer taj koji odlučuje o ulasku i izlasku iz Vlade, a da će njegova stranka podržati predloženu rekonstrukciju.

"Ako imaju potporu premijera koji ih predlaže, ako je on dobio potporu stranačkih tijela i vjerojatno će dobiti potporu partnera, mislim da je to sasvim dovoljna potpora", rekao je Hrg.

RECEPT ZA SAVRŠENI GRILL
Jeste li znali čemu služi daska za dimljenje: Meso s roštilja dobit će sasvim novu notu okusa

A1 izdvaja za Vas

 • pehlinar:

  da ti ćeš nas spasit. ajde pali za bosnu

 • Avatar loka
  loka:

  vaso sajđija.

 • iluzionist:

  Idemo riješavati probleme građana kaže Vaso plagijator. Pa ne može probleme riješavati onaj tko ih je stvorio.