Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vrijedan spis

Knjigom je Nino Perić stare obrte zauvijek oteo zaboravu

knjiga
Dominik Grgurić/pixsell
20.10.2011.
u 11:55

Autor je zahvalio brojnim suradnicima koji su mu pomogli da vrijedno djelo ugleda svjetlo dana, ali i onima koji su ga izabrali za projekt

“Obrtništvo Karlovačke županije” naziv je projekta koji je predstavljen u prostorima obrtničkih institucija u Haulikovoj ulici u središtu Karlovca. Knjigu, koja na jednom mjestu obuhvaća sve najvažnije institucije i obrtnike na ovom području, izdala je Obrtnička komora Karlovačke županije, a autor je projekta doajen karlovačkog novinarstva i izdavaštva Nikola Perić.

 – Moram zahvaliti mnogobrojnim suradnicima koji su mi omogućili da se u čak dvije godine iznjedri ova knjiga.

 No, da je rok bio kraći, knjiga bi zasigurno bila siromašnija za niz vrijednih podataka. Posebnu zahvalu dugujem čelnim ljudima obrtnika Ivanu Podvorcu koji je počeo s projektom, Darku Stankoviću koji ga je dovršio, te tajniku Vladi Jelkovcu.

Osim toga, ne mogu zaboraviti i gotovo sve zaposlenike tiskare Pečarić-Radočaj koji su pomogli realizaciju knjige. Zahvaljujem što sam bio odabran za prikupljanje mnogih podataka o vrijednim obrtnicima ovog kraja, iako, priznajem, u svom stanu ne znam promijeniti ni običnu žarulju – rekao je Nikola Perić.

Darko Stanković, predsjednik županijske Obrtničke komore, mnogobrojne goste upozorio je na iznimnu vrijednost knjige koja je dokument jednog vremena, ali i na niz problema s kojim se obrtništvo svakodnevno susreće. Po službenim podacima iz knjige danas je u Karlovačkoj županiji gotovo 2200 obrtnika koji zapošljavaju više od 6000 ljudi. Na promociji knjige bio je i Dragutin Ranogajec, predsjednik HOK-a, župan Ivan Vučić sa suradnicima te mnogi drugi. Sve ih je zabavila karlovačka klapa Furešti.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije