Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pod kontrolom

Kneginečki maloljetni nasilnik već je u popravnom domu u Zadru

nasilje (1)
eVaraždin.hr/Varaždinski tjednik
28.12.2012.
u 12:00

Prema podacima kojima raspolaže Policijska uprava varaždinska utvrđeno je da su počinitelji navedenog kaznenog djela i u ranijem razdoblju od dvije godine u istom sastavu bili počinitelji više kaznenih djela krađa i teških krađa

 

Dan nakon što je u javnost procurila videosnimka kako kneginečki maloljetnici maltretiraju vršnjaka, posebnim priopćenjem oglasila se i varaždinska policija, koju je zasmetalo što su neki mediji objavili kako do njih snimka nije ni stigla. 

- Policija je dovršila kriminalističko istraživanje nad dvojicom mlađih maloljetnika (14 i 15 godina), zbog sumnje da su s dvoje djece (13 godina) 7. studenog ispred OŠ Gornji Kneginec sačekali 14-godišnjaka te ga izudarali rukama i nogama po glavi i tijelu. Događaj je mobitelom snimao 21-godišnjak. 9. studenog to su ponovili - kažu u policiji. Žrtva je 10. studenog, u pratnji oca, zatražila liječničku pomoć, gdje je utvrđeno da ima ozljede (opsežne ogrebotine i lakše kontuzije na cijelom gornjem dijelu prsnog koša i leđa, a također i na nadlaktici i nadlanici desne ruke). 

- 28. studenog, zamjeniku Općinskog državnog odvjetništva za mladež u Varaždinu dostavljeno je posebno izvješće, kao dopuna kaznene prijave oštećene osobe, prema mlađim maloljetnicima starosti 14 i 15 godina, za kazneno djelo Nasilničko ponašanje i video snimke oba navedena događaja. Istog dana, pismenim je putem obaviješten Centar za socijalnu skrb Varaždin o podnošenju prijavnog materijala prema maloljetnim osobama, kako bi oni nastavili sa poduzimanjem mjera iz svoje nadležnosti – kažu u varaždinskoj policiji te dodaju da su počinitelji i u protekle dvije godine, u sličnom sastavu, provaljivali i krali, a policija prijavljivala državnom odvjetništvu i Centru za socijalnu skrb. Policija se tako ogradila od napisa da ništa ne zna o slučaju, “loptica” je prebačena na Zavod za socijalnu skrb, koji su mediji također “prorešetali”.

Pozivom Siniši Česiju, ravnatelju varaždinskog Zavoda za socijalnu skrb, doznali smo da je jedan maloljetnik već u popravnom domu! Riječ je o mlađem od dva polubrata iz Turčina, petnaestogodišnjaku, vjerojatno vođi “bande” koja hara na području općine Gornji Kneginec. - Radimo s njima već par mjeseci, poznato nam je što se događa. Ovo s premlaćivanjem i videosnimkom se nedavno dogodilo, ipak je riječ o izdvojenom slučaju. I mogu vam reći da je 20. prosinca jedan maloljetnik uz suglasnost majke po hitnom postupku smješten u Zadar - otkrio nam je Siniša Česi. Kod mladog nasilnika dijagnosticirano je više problema u ponašanju. Stručni tim Centra za socijalnu skrb poslao ga je na vještačenje u Zagreb. U Domu za odgoj djece i mladeži u Zagrebu odlučeno je, na temelju svega, kako ga treba smjestiti u Zadar. Naime, od prije je bio poznat zbog prijestupa, ima poremećaje u ponašanju i učenju...

U Zadru će biti pod kontrolom odgajatelja. Iako je trenutno kod kuće u Turčinu na praznicima, vraća se 14. siječnja. Hoće li “obezglavljena” banda maloljetnika sad nestati, pokazat će vrijeme. I ostali maloljetnici, naime, sad su pod povećalom. Nisu poslani u popravni dom, jer su se prvi put našli u težem izgredu, no kaže Siniša Česi, radi se savjetodavno, te njihove obitelji još stignu reagirati i obuzdati ih.

>>Banda kneginečkih osmaša cipelari školsku djecu

Komentara 1

KR
krka
18:28 28.12.2012.

I opet, kao i puno puta prije, Policija odradi posel, ali veze i vezice omogučuju traženje rupa u zakonu da se izbjegnu sankcije. Naravno, samo za odabrane!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije