Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Četiri i pol godine

Klesar zbog duga od 40.000 eura dao zatući kolegicu

\'IPL-PULA  NASILJE MEDJU MLADIMA perovima  FOTO DUSKO MARUSIC    FOTO DUSKO MARUSIC UZ TEKST OLJACE\'
Duško Marušić/Pixsell, arhiva
14.10.2010.
u 20:30

Zbog duga od 40.000 eura Špoljar je unajmio Milu Karaicu da ubije Đurđicu Šimunić.

Klesar Ljudevit Špoljar (50) nepravomoćno je osuđen na četiri i pol godine zatvora jer je naručio, odnosno potaknuo Milu Karaicu (30) da ubije Đurđicu Šimunić kojoj je dugovao 40.000 eura! Na istu kaznu, ali zbog pokušaja teškog ubojstva, osuđen je i Karaica, koji je ženu 11. listopada 2005. dočekao na stubištu zgrade u zagrebačkom Sigetu i izudarao je metalnom šipkom.

Žrtvi je uzeo torbicu koju je nosila sa sobom oko vrata, a u kojoj je bilo 10.000 kuna te potvrda o dugu Špoljara. Presudu optuženima izrekao je zagrebački sudac Željko Horvatović u ponovljenu procesu.

I Špoljar i Karaica bili su prvo oslobođeni, no Vrhovni je sud tu presudu ukinuo. Nižući dokaze zbog kojih je sud zaključio da je Špoljar potaknuo Karaicu da ubije Đ. Šimunić, sudac je podsjetio i na iskaz daljnjeg Špoljarova rođaka, koji je svjedočio da ga je Špoljar pitao zna li neku osoba koja bi likvidirala Đurđicu.

Komentara 10

EU
EUfan
21:59 14.10.2010.

Smiješno je to naše pravo suđe! Kuhaju i kuhaju a na kraju skuhaju - govno.

KO
kole26
22:46 14.10.2010.

Bitno da je onaj što poslodavcu uzeo laptop jer mu nije isplatio plaću dobio godinu dana, pa jebem ti državu i pravosuđe, donose smiješne presude i za to uopće ne odgovaraju. Ti suci su bogovi, a da im se zamjeriš rasture ti cijeli život.

Avatar _Hedon_
_Hedon_
21:34 14.10.2010.

4i pol godine? Pa prije ce oni izaci iz zatvora nego li ja otplatim reprogram banci

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije